Dwars Door Vlaanderen 2016 - bikepoint.sk

Dwars Door Vlaanderen 2016

vložené 23. 03. 2016 o 19:26

Len 70 kilometrov od včerajšieho teroristického útoku v Bruseli, sa dnes konala belgická klasika Dwars Door Vlaanderen 2016.

Niektorý cyklisti na štart 71. ročníka nastúpili s čiernymi páskami na rukávoch a obete si uctili minútou ticha. Pre teroristické útoky mali niektoré problémy s príchodom do Belgicka, niektorým cyklistom sa nepodarilo na štart prísť, tím Giant - Alpecin na štart neprišiel vôbec. Na štarte sme mali v dresoch Teamu Tinkoff trojicu slovenských cyklistov JURAJ SAGAN, ERIK BAŠKA a MICHAEL KOLÁŘ.

Dvesto kilometrová zvlnená belgická klasika začínala v Roeselare a končila vo Waregem. Na pelotón čakalo dvanásť krátkych ale strmých stúpaní a osem kockových úsekov v celkovej dĺžke takmer 9 000 metrov. Medzi najznámejšie stúpania patril Oude Kwaremont (z 2520 metov bolo 1 500 metrov kociek) a kockový Paterberg.

Pred sľubným útokom Belgičana Grega Van Avermaeta (BMC Racing Team), ktorého pelotón dobehol len tristo metrov pred cieľom, sa pokúšalo o víťazstvo viacero únikov. O víťazovi napokon rozhodol záverečný šprint. Ako prvý prešiel cieľom domáci Jens Debusschere (Lotto Soudal) pred francúzskym cyklistom Bryanom Coquardom (Direct Energie) a ďalším belgickým cyklistom Edwardom Theunsom (Trek - Segafredo).

Zo slovenského tria cyklistov videl cieľ iba JURAJ SAGAN, ktorý prišiel na 82. mieste so stratou 38. sekúnd. ERIK BAŠKA a MICHAEL KOLÁŘ preteky nedokončili.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia