E3 Harelbeke 2014, víťaz P.SAGAN - bikepoint.sk

E3 Harelbeke 2014, víťaz P.SAGAN

vložené 30. 03. 2014 o 10:50

Závodom E3 Harelbeke sa začali belgické klasiky, ktoré sú známe úsekmi s dlažobnými kockami. Prvým z troch pretekov v belgickom regióne Flámska E3 Harelbeke sa konal v piatok 28.3.2014. Pretek zaradený do série WorldTour sa začína a konči v mestečku Harelbeke a meral 212 kilometrov.

Na pretekárov čakalo na trati 17 krátkych kopcov a sedem dlažobných úsekov. Medzi hlavných favoritom patril Fabian Canncelara (Trek Factory Racing) a PETER SAGAN (Cannondale Pro Cycling). Na štarte pretekov ktoré sa konajú od roku 1958 okrem PETRA SAGANA stál aj MARTIN VELITS (OPQS) a MICHAEL KOLÁŘ (Tinkoff - Saxo).

Pelotón počas závodu poznačili viaceré pády a rozdelenia. Na útok PETRA SAGANA dvadsaťpäť kilometrov pred cieľom dokázala zareagovať trojica pretekárov, Niki Terpstra a Stijn Vandenbergh (obaja OPQS) a Geraint Thomas (Sky ProCycling). Vedúca štvorica si udržiavala náskok ktorý stačil až do cieľa. V záverečnom šprinte bol najrýchlejší PETER SAGAN (Cannondale Pro Cycling) pred Nikom Terpstrom (OPQS) a Geraintom Thomasom (Sky ProCycling).

MARTIN VELITS (OPQS) aj MICHAEL KOLÁŘ (Tinkoff - Saxo) cieľ nevideli pretože, odstúpili počas preteku.

PETER SAGAN si pripísal tento rok tretie víťazstvo.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia