E3 Harelbeke 2017 - bikepoint.sk

E3 Harelbeke 2017

vložené 24. 03. 2017 o 19:17

V belgickom Harelbeke stála dnes na štarte jubilejného 60. ročníka WorldTorur pretekov E3 Harelbeke 2017 trojica slovenských cyklistov. V dresoch Bora - hansgrohe sa predstavili PETER SAGAN, JURAJ SAGAN a ERIK BAŠKA. Preteky začínali aj končili v meste Harelbeke. Počas 206. kilometroch ktoré viedli väčšinou po kľukatých a úzkych cestičkách museli cyklisti zdolať 15 krátkych ale strmých kopcov (bergov). PETER SAGAN vyhral preteky E3 Harelbeke v roku 2014.

Všetky tri stupne pre víťazov obsadili v tomto roku domáci belgický cyklisti. Víťazom sa stal Greg Van Avermaet (BMC Racing Team). Druhý skončil Philippe Gilbert (Quick - Step Floors), tretí Oliver Naesen (Ag2r La Mondiale).

Rozhodujúci únik dnešného dňa sa zrodil 70 kilometrov pred cieľom. Po siedmom stúpaní dňa na Taaienberg zaútočila skupina s favoritmi na víťazstvo. Po 10. kilometroch dostihla únik. PETER SAGAN sa pohyboval v druhej skupine so stratou jednej minúty na čelo.

Počas celého dňa bolo vidno veľa pádov a defektov. Do jedného z nich, pred stúpaním na Paterberg, sa žiaľ priplietol aj PETER SAGAN. Slovenský cyklista dlho čakal na mechanické auto a stratil šancu na dobrý výsledok.

Po stúpaní na Kwaremont zostala v čele už len trojica Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert a Oliver Naesen, ktorá si náskok udržali až do cieľa a o víťazstvo šprintovala.

ERIK BAŠKA prešiel ceiľom na 101. mieste spolu s PETROM SAGANOM na 108. mieste. Obaja so stratou 10:45 min. JURAJ SAGAN preteky nedokončil.

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia