Gilbert buduje svoju formu pred jarnými klasikami - bikepoint.sk

Gilbert buduje svoju formu pred jarnými klasikami

vložené 20. 02. 2013 o 09:15

Svetový šampión Philippe Gilbert vynikal na Tour of Oman viac kvôli svojmu dúhovému dresu ako pre výsledky, ale aj napriek tomu podal jasnú správu o tom, že na nadchádzajúcich jarných klasikách (od Milána-Sanrema až po Liege-Bastogne-Liege) bude tvrdým súperom.

Gilbert bol vždy slušný a profesionálny, ale po minulom roku si dáva väčší pozor na svoje súkromie (najmä po množstve otázok, ktoré ho v Belgicku zasypali ohľadom náročnej sezóny 2012). Spomínanie na predošlý rok v ňom stále vyvoláva emócie.

„O minuloročnej jarnej sezóne by sa dalo veľa rozprávať, ale boli to iba tri mesiace v desaťročnej kariére. Nemám sa na čo sťažovať,“ povedal varovne pre správy o cyklistike na Tour of Oman.

„Dostal som sa do finále takmer v každej klasike, avšak všetci hovorili, že som na tom zle. Zle je ale keď vypadnete z preteku alebo stúpania. Ja som na to nebol tak zle, pretože každý týždeň som sa pomaly zlepšoval. Nakoniec sa mi ale vrátila dobrá forma,“ dodal.

Belgičan pripustil, že úspešná sezóna 2011 mu ako keby v ďalšom roku priniesla únavu. Slabé výsledky v 2012 boli veľkou cenou za dlhú sériu víťazstiev v predošlom roku. Avšak Gilbert sa do septembra dostatočne zotavil na to, aby vo Valkenburgu dokázal vyhrať titul majstra sveta.

V novej sezóne začal Gilbert závodiť už na austrálskej Tour Down Under. Etapové preteky totiž považuje za nevyhnutnú súčasť prípravy na klasiky. Sám sa momentálne považuje byť na dobrej ceste k dosiahnutiu vrcholovej formy a s predošlými úspechmi sa dá očakávať, že si vyslúži mnohé športové tipy na jeho výkon od divákov.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

 

Diskusia