Giro 2018 - prvý deň voľna - bikepoint.sk

Giro 2018 - prvý deň voľna

vložené 07. 05. 2018 o 10:02

Po prvých troch etapách, čaká dnes na cyklistov prvý z troch dní voľna, ktorí využijú cyklistické tímy na presun z Blízkeho východu do Európy. Tohtorčné Giro d'Italia totiž, ako prvá GrandTour v histórii, začala mimo Európy, v Izraeli.

Stoprvý ročník Gira začal v Jeruzaleme, kde na cyklistov neďaleko Starého mesta čakala technická individuálna časovka na 9,7 km. Víťazom jazdy proti chronometru sa stal aktuálny majster sveta v časovke a vlaňajší obhajca ružového dresu, Holanďan Tom Dumoulin (Team Sunweb).

Druhú rovinatú etapu dlhú 167 kilometrov z mesta Haifa do Tel Avivu ovládol v záverečnom špurte Talian Elia Viviani (Quick-Step Floors). Vďaka bonifikačným sekundám obliekol maglia rosa Austrálčan Rohan Dennis (BMC Racing Team).

Tretia a zároveň posledná etapa v Izraeli mala zvlnených 229 kilometrov so začiatkom v Be'er Sheva a cieľom v meste Eilat. Víťazom sa, tak ako deň predtým, stal po špurte Talian Elia Viviani (Quick-Step Floors). Ružový dres aj naďalej patrí Austrálčanovi Rohanovi Dennisovi (BMC Racing Team).

Prvá GrandTour v tomto roku pokračuje utorok na najväčšom ostrove v Stredozemnom mori, Sicílii, kde budú talianske etapové preteky pokračovať troma etapami.

Video z aktuálnej etapy nájdete každý deň na našom facebooku bikepoint.sk

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia