Gwinov nečakaný prestup Specialized - bikepoint.sk

Gwinov nečakaný prestup Specialized

vložené 10. 01. 2013 o 14:31

Aaron Gwin, najdominantnejší zjazdový pretekár posledný dvoch sezón, odstúpil od zmluvy so svojim tímom Trek World Racing, aby v novej sezóne prestúpil do Specialized Racing. Prekvapivé na celej veci je, že americká hviezda s predošlým tímom podpísala na konci minuloročnej sezóny nový trojročný kontrakt.

„Je veľmi vzrušujúce začať novú kapitolu mojej kariéry v tíme Specialized. Všetci ma tam privítali s otvorenou náručou a som prekvapený, akej podpory sa mi tam dostalo. Toto je môj plán snov a ja sa im nemôžem dostatočne poďakovať za túto príležitosť,“ povedal Gwin pre správy o cyklistike.

Riaditeľ tímu je potešený novým prírastkom. Vyjadril sa: „Kombinácia Aarona Gwina a Specialized bola súdená. Aaron nielenže prinesie do tímu nový rozmer, ale bude aj úžasné sa pozerať na to, ako si to trojica jazdcov (Aaron spolu s Troyom Brosmanom Mitchom Ropelatom) valí dolu kopcom. Už sa nemôžeme dočkať, čím začneme pretekať a veľmi sa teším na nadchádzajúcu sezónu.“

Získanie Gwina bola pre Specialized výhra. Spoločnosť dúfa, že bude môcť ťažiť z Gwinovho záujmu o vývoj produktovej rady a samotný tím je nadšený z Gwinovho vplyvu na mladších jazdcov. Nie však všetci sú z prestupu nadšený, a to predovšetkým bývalý tím Trek. Bez ohľadu na situáciu je ale Trek odhodlaný pokračovať v predošlej činnosti, a to vyvíjať talentovaných jazdcov a neustále zlepšovať ich aktuálne výsledky.

Gwin prehlásil, že čoskoro vydá verejnú správu, v ktorej objasní svoje konanie. Kto, ak vôbec niekto, nahradí jeho miesto v starom tíme ostáva zatiaľ otázne.

Autor: Juraj Mička

Foto: bikingdirty.com

Zdroj: velonews.competitor.com

 

Diskusia