Hornerovu sezónu ukončili zlomené rebrá - bikepoint.sk

Hornerovu sezónu ukončili zlomené rebrá

vložené 02. 10. 2013 o 10:40

Chris Horner sa len chvíľu po životnej výhre na Vuelta a España musel predčasne rozlúčiť so sezónou, keď si na nedeľných Majstrovstvách sveta vo Florencii zlomil rebrá. Stalo sa tak po hromadnom páde, do ktorého sa zaplietli aj slovenskí cyklisti.

Američan bol na majstrovstvách jedným z nešťastných jazdcov, ktorí spadli na klzkom okruhu vo Florencii. Na rozdiel od iných, ktorí sa do pretekov mohli vrátiť, pre Hornera sa výzva skončila predčasne.

„V posledných mesiacoch išlo všetko podľa plánu – až na Majstrovstvá sveta. Fraktúra rebier je bolestivé zranenie a ja si teraz na bicykel nesadnem dva až tri týždne. Je to smola, že nemôžem dokončiť sezónu na vysokej nôte buď v Lombardii alebo Číne,“ povedal pre športové správy Chris Horner.

41-ročný Horner síce na majstrovstvách nepatril medzi hlavných favoritov, v polovici septembra však dokázal príjemne prekvapiť ziskom celkového víťazstva španielskych etapových pretekov Vuelta a Espaňa, pričom dokázal poraziť aj hlavného kandidáta na výhru, Vincenza Nibaliho.

Cyklista len nedávno zverejnil svoj biologický pas, aby mohol pri súčasnom stave cyklistiky všetkým dokázať čestnosť svojho španielskeho víťazstva. Aj napriek neočakávanému úspechu na Vuelte je Horner stále bez kontraktu na budúci rok. Tipovanie na jeho ďalšie pôsobenie tak zatiaľ ostáva otázne.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

 

Diskusia