Jaroslav Kulhavý otvorí novú sezónu na Cypruse - bikepoint.sk

Jaroslav Kulhavý otvorí novú sezónu na Cypruse

vložené 04. 02. 2013 o 20:45

Olympijský zlatý medailista Jaroslav Kulhavý (Specialized Racing) zaháji sezónu 2013 účasťou na Cyprus Sunshine Cup, kde sa bude okrem iného pripravovať aj na etapový pretek Cape Epic konajúci sa v marci v Južnej Afrike.

Pre Kulhavého to bude už siedmykrát, čo sa zúčastní na „slnečnom“ preteku na ostrove Cyprus, avšak pre samotnú súťaž to bude vôbec po prvýkrát, čo bude hosťovať úradujúceho olympijského šampióna. V roku 2012 český jazdec podobne odštartoval sezónu na ostrove, nastúpiac do preteku ako vtedy úradujúci majster sveta. Na tlačovej konferencii v Nicosii pre média prezradil, ako veľmi túžil po zisku zlatej medaile, a akú dôležitú úlohu v príprave na Olympiádu pohár na Cypruse zohráva.

Minuloročný sen sa stal skutočnosťou a do nového roku nastúpil Kulhavý s novým cieľom. Český jazdec využije Sunshine Cup ako finálnu prípravu pred jeho vôbec prvou účasťou na juhoafrickom pohári Cape Epic. Na týždeň dlhom etapovom preteku bude pretekať spolu so spolujazdcom Christophom Sauserom. Bývalý majster sveta a olympijský medailista nebude mať na svojom debute núdzu o športové tipy na jeho dobrý výkon.

Pred nástupom do Cape Epic sa Jaroslav zúčastní oboch kôl Cyprus Sunshine Cup, v ktorých Čech minulý rok získal prvé miesta. Prvé kolo pozostáva z jednodňového preteku v meste Voroklini 23. februára, zatiaľ čo druhé kolo predstavuje trojetapový pretek v kopcoch pohoria Afxentia Macheras prvého až tretieho marca. Správy o cyklistike budú udalosť podrobne sledovať.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

Foto: mtbs.cz

Diskusia