Kuurne - Brussel - Kuurne 2017. Víťaz P. SAGAN - bikepoint.sk

Kuurne - Brussel - Kuurne 2017. Víťaz P. SAGAN

vložené 26. 02. 2017 o 18:41

Po včerajších WT pretekoch Omloop Het Nieuwsblad sa presunuli pretekári 50 kilometrov do Kuurne, kde na nich čakala 201. kilometrová trať klasiky Kuurne - Brussel - Kuurne. Na menej náročnej trati bolo dvanásť bergov (krátkych strmých kopcov) a niekoľko kockových úsekov. Najznámejším bergom, cez ktorý pelotón prešiel, bol šiestym v poradí Oude Kwaremont. Posledný berg Nokereberg sa nachádzal 50 kilometrov pred cieľom, čo nahrávalo šprintérom, od ktorých sa očakávalo víťazstvo.

Na štarte ročníka 69. ročníka belgickej klasiky sme mali, tak ako včera na Omloop Het Nieuwsblad, dvojicu z tímu Bora - hansgrohe PETRA SAGANA a MICHAELA KOLÁŘA.

Vlaňajšie prvenstvo obhajoval Jasper Stuyven (Trek - Segafredo), ktorý tu vlani zvíťazil po 17 kilometrovom sólo úniku.

Do čele sa po 70. kilometroch dostala deväťčlenná skupina, ktorú sa vydala neskôr stíhať štrnástka cyklistov, v ktorej bol aj náš PETER SAGAN, Zdeněk Štybar (Quick - Step Floors), Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) aj vlaňajší víťaz Jasper Stuyven.

Ku obom skupinám, ktoré sa spojili 32 kilometrov pred cieľom, sa začal rýchlo približovať pelotón.

Rozhodujúci únik vyprovokoval 28 kilometrov pred cieľom, obhajca víťazstva Jasper Stuyven, ku ktorému sa pridali po chvíľke PETER SAGAN, Matteo Trentin (Quick - Step Floors), Luke Rowe (Team Sky) a Tiesj Benoot (Lotto Soudal). Vedúca pätica svoj náskok udržala až na cieľovú rovinku, na ktorej začala taktizovať. Najskôr zaútočil Matteo Trentin, ale 300 metrov pred páskou zaútočil Slovák PETER SAGAN a zvíťazil. Druhý prešiel cieľom Belgičan Jasper Stuyven, tretí bol Brit Luke Rowe. Na deviatom mieste skončil český cyklista Zdeněk Štybar so stratou 6. sekúnd.

Druhý Slovák na štarte MICHAEL KOLÁŘ preteky, tak ako včera, nedokončil.

Aktuálny majster sveta PETER SAGAN získal svoje prvé víťazstvo v tomto roku a celkovo svoje deväťdesiate.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia