Majstrovstvá Slovenska v cestnej cyklistike - ind. časovky - bikepoint.sk

Majstrovstvá Slovenska v cestnej cyklistike - ind. časovky

vložené 27. 06. 2014 o 09:35

Individuálnymi časovkami sa včera v Slávkove pri Brne začali spoločné Majstrovstvá Českej a Slovenskej Republiky v cestnej cyklistike.

Ako prvý sa postavili na štart 20 kilometrovej trate juniori, juniorky a ženy Elite. V kategórii juniorov sa majstrom Slovenska v časovke stal Juraj Bellan (Firefly), ktorý zvíťazil aj vlani. Juniorskou majsterkov SR v časovke sa stala Tereza Medveďová (ŽP Sport a.s. ), ktorá taktiež obhájila vlaňajšie prvenstvo. Majsterkov SR v časovke v kategórii ženy Elite sa stala Michaela Maláriková (KHC Kaktus Bike).

O 16:00 sa postavili na štart trate dlhej 40 kilometrov s prevýšením 750 metrov muži U23. Majstrom Slovenska v časovke sa stal Mário Daško (Dukla Trenčín - Trek).

Rovnaká trať, na ktorej pretekali muži U23, čakala aj na mužov Elite. Najrýchlejším Slovákom v jazde proti chronometru bol Peter Velits (BMC Racing Team). P. Velits sa stal majstrom Slovenska v časovke tretí krát v rade. Druhý Maroš Kováč (Dukla Trenčín - Trek) zaostal 2:12 min. Tretí Patrik Tybor (Dukla Trenčín - Trek) stratil na Velitsa 4:30 min.

Dnes majú pretekári voľno.

Zajtra, o 10:00, je naplánovaný cestný pretek junioriek, žien Elite (96 kilometrov). Preteky juniorov začínajú o 14:10 (128 kilometrov).

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia