Majstrovstvá sveta v cyklokrose 2014 - bikepoint.sk

Majstrovstvá sveta v cyklokrose 2014

vložené 02. 02. 2014 o 20:49

Svoj siedmy titul majsterky sveta v cyklokrose získala včera holandská cyklistka Marianne Vos. Na domácej rozbahnenej trati v Hoogerheide zostala Marianne po prvom kole sama a zvyšné tri kola odjazdila osamote. Do cieľa došla suverénne s náskokom 1:07 min pred druhou Taliankou Evou Lechner. Tretia britská pretekárka Helen Wyman stratila na víťazku 1:17 min.

Sympatická dvadsaťšesť ročná Marianna Vos získala svoj siedmy cyklokrosovy titul majsterky sveta, z ktorých má šesť titulov v rade, na karbónovom bicykli Giant TCX Advanced na ktorom mala elektrickú sadu Dura-Ace Di2 9070 a hydraulické kotúčové brzdy.

Slovensko medzi 46 pretekárkami na štarte v závode žien zastúpenie nemalo.

 

Len štyri dni pred dnešným štartom sa po obhliadke trati rozhodol český reprezentant Zdeňek Štybar, že zabojuje o dúhový dres v Holandskom Hoogerheide.

Na štarte v kategórii muži Elite stálo 73 pretekárov aj s dvoma slovenskými reprezentantmi, MARTINOM HARINGOM a ROBERTOM GAVENDOM. V polovičke pretekov, vo štvrtom kole, sa vo vedení osamostatnila dvojica Zdeňek Štybar a belgický obhajca vlaňajšieho titulu Sven Nys ktorá pomaličky zvyšovala svoj náskok. O svojom víťazstve rozhodol Zdeňek Štybar pol kola pred cieľom, keď využil zaváhanie Nysa a z náskokom 12 sekúnd pred Nysom zvíťazil. Tretí došiel so stratou 40 sekúnd Belgičan Kevin Pauwels.

Na 38 mieste prišiel so stratou šiestich minút MARTIN HARING. ROBERT GAVENDA bol klasifikovaný na 47. priečke so stratou jedného kola.

Zdeňek Štybar, ktorý je pretekár tímu Omega Pharma - Quick Step a do terénu si len odskočil z cesty, získal už svoj tretí titul majstra sveta v cyklokrose.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia