Miláno - San Remo 2019 - bikepoint.sk

Miláno - San Remo 2019

vložené 23. 03. 2019 o 18:56

Deviaty krát v rade stál dnes PETER SAGAN (BORA - hansgrohe) na štarte najdlhších WorldTour pretekov Miláno - San Remo.

Prvý z piatich monumentov v tomto roku začínal v Miláne a po 291. kilometroch končil v San Reme.

Zvlnená klasika o ktorej sa hovorí, že má najľahšiu trasu z hlavných klasík, ale najťažšie sa na nej vyhráva, sa začína rozhodovať až šesťdesiat kilometrov pred cieľom, keď na cyklistov najskôr čakajú tri krátke kopce Capo Mele, Capo Cervo a Capo Berta. Po prvej trojke stúpaní nasleduje stúpanie Cipressa a posledné stúpanie na Poggio, z ktorého je do cieľa už len necelých šesť kilometrov.

V úniku dňa dnes bola desiatka cyklistov s maximálnym náskokom desať minút. Posledného cyklistu v úniku dostihol pelotón dvadsaťpäť kilometrov pred cieľom, v stúpaní na Cipressu, keď začali favoriti na víťazstvo zrýchľovať.

Tesne pod vrcholom posledného stúpania Poggio sa do čela dostalo sedem statočných cyklistom, medzi ktorými bol aj slovenský cyklista PETER SAGAN. V zjazde sa ku skupine pridala ešte štvorica cyklistov a tak o víťazstvo bojovalo v špurte jedenásť cyklistov.

Najviac síl na záverečný špurt po dlhých 291. kilometroch zostalo Francúzovi Julianovi Alaphilippovi (Deceuninck - Quick-Step), ktorý získal svoj prvý monument. Druhý skončil Belgičan Oliver Naesen (AG2R La Mondiale), tretí bol Poliak Michal Kwiatkowski (Team Sky).

PETER SAGAN prešiel cieľom slávnej La Primavery ako štvrtý, keď v špurte o víťazstvo bol zavretý.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia