Miláno - San Remo 23.3.2014 - bikepoint.sk

Miláno - San Remo 23.3.2014

vložené 22. 03. 2014 o 17:12

Už 105. krát sa najbližšiu nedeľu pôjde najslávnejší taliansky jednorázový pretek Miláno - San Remo.

Prvá veľká klasika tejto sezóny začína v Miláne a po 294 kilometroch končí v San Reme. Najdlhší jednodňový pretek organizuje skupina RSC.

Pre náročnejšiu trať vynechal organizátor stúpanie La Mania a pridal tento rok stúpanie Pompeiana. Zmenená trať sa nepáčila hlavne šprintérom. Neskôr sa ale zistilo, že stav cesty je pre cyklistov nebezpečný, a preto sa tento rok Pompeiana vynechá. Paradoxne tak bude tento rok pretek Miláno - San Remo ľahší. Po vynechaní Pompeiany sa preteku nezúčastnia viacerí vrchári, naopak šprintérov pribudne.

Najviac víťazstiev má Eddy Merkx, ktorý La Primaveru vyhral sedem krát. Posledným víťazom je Gerald Ciolek (MTN - Qhubeka).

Určiť favorita týchto pretekov je ťažké. Najväčšie šance na víťazstvo majú šprintéri, ktorý dokážu zvládnuť aj kopce. Najväčším favoritom je slovenský cyklista Peter Sagan (Cannondale Pro Cycling), ktorý vlani stratil víťazstvo na cieľovej čiare.

Počítať sa musí aj s Johnom Degenkolbom (Team Giant - Shimano), Markom Cavendishom (OPQS), Fabianom Cancellarom (Trek Factory Racing), Philippom Gilbertom (BMC Racing Team), Andrem Greipelom (Lotto - Belisol), Diegom Ulissim (Lampre - Merida) a Simonom Gerransom (Orica GreenEdge).

Na štarte bude aj druhý slovenský cyklista Peter Velits (BMC Racing Team).

 

 

Autor: Milan Majtán

 

 

Diskusia