MS v cestnej cyklistike, preteky s hromadným štartom U23, ženy Elite, juniorov - bikepoint.sk

MS v cestnej cyklistike, preteky s hromadným štartom U23, ženy Elite, juniorov

vložené 28. 09. 2013 o 20:00

O pretekoch s hromadným štartom junioriek a vynikajúcom šiestom mieste sedemnásťročnej slovenskej juniorky TEREZY MEDVEĎOVEJ sme vás informovali včera na našom facebooku.

V boji o titul majstra sveta sa včera na trati dlhej 173 km stretla aj kategória U23. Na štarte bola štvorica slovenských reprezentantov, ale do cieľa došiel na 80. mieste iba ERIK BAŠKA. Zvyšná trojica MICHAL KOLÁŘ, JURAJ LAJCHA a ĽUBOŠ MALOVEC odstúpila počas preteku. Majstrom sveta U23 sa stal Slovinec Matej Mohorovič pred juhoafrickým reprezentantom Louisom Meintjesom a Nórom Sonderom Engerom. Od budúcej sezóny bude čerstvý majster sveta U23 Mohorovič kolegom bratou Saganovcov v Cannondale Pro Cycling.

Pred hlavným závodom žien Elite dnes bojovali o dúhový dres juniori. Na juniorov čakalo 140 kilometrov. Z víťazstva sa tešil holandský pretekár Mathieu Van Der Poel. Druhý skončil dánsky reprezentant Mads Pedersen, tretí skončil Albánec Nikaj Iltjan. Slovensky juniór JURAJ BELLAN prišiel na 59. mieste. Duo TOMÁŠ HARAG a MARTIN DUBEŇ odstúpili v poslednom kole.

Posledným pretekom dnešného dňa bola kategória ženy Elite. Ženy bojovali o dúhový dres na trati dlhej 140 kilometrov. Pred záverečným stúpaním na Via Salviati zaútočila holandská reprezentantka Marianne Vosová a zvíťazila s 15 sekundovým náskokom pred druhou Švédkou Emmou Johansson. Tretia skončila talianska reprezentantka Rossella Ratto. Slovensko nemalo v závode žien zastúpenie.

Sympatická 26 ročná Holanďanka Marianne Vosová získala tretí titul majsterky sveta a ôsmu medailu v cestných pretekoch na majstrovstvách sveta v rade (3 zlaté a 5 strieborných). Marianne má na svojom konte aj olympijské zlato z Londýna v pretekoch s hromadným štartom, 6 titulov majsterky sveta a jedno striebro v cyklokrose, olympijské zlato z bodovacieho závodu na dráhe v Pekingu a dve zlaté medaile z MS na dráhe.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia