Nibali a Basso sú pred Vueltou v dobrej forme - bikepoint.sk

Nibali a Basso sú pred Vueltou v dobrej forme

vložené 12. 08. 2013 o 15:57

Vincenzo Nibali (Astana) a Ivan Basso (Cannondale) svojim agresívnym výkonom na pretekoch Vuelta a Burgos ukázali, že sú na správnej ceste stať sa uchádzačmi o celkovú výhru nadchádzajúcej Vuelty a España.

Nairo Quintana (Movistar) síce mohol súperiacim Talianom vo finálnych kilometroch nedeľnej záverečnej etapy ujsť a prísť si tak aj pre prvenstvo v pretekoch, Nibali s Bassom ale o moc nezaostávali a ukoristili si tretie a štvrté miesto. V celkovom poradí sa Nibali umiestnil tretí a jeho bývalý kolega zase desiaty.

Nibaliho zlá forma na Tour of Poland vyvolala v Taliansku miernu paniku, keďže Nibali má na Majstrovstvách sveta v Taliansku na konci septembra viesť národný tím. S blížiacim sa začiatkom Vuelty sa ale situácia obrátila a Talian Nibali vyzerá byť dobre pripravený.

"Aby som bol úprimný, vždy som si bol istý svojou formou a aj teraz sa cítim sebavedomo, pretože cítim, ako sa zlepšujem," povedal pre športové správy Nibali.

Jazdec Astany po skončení krátkych etapových pretekov odcestoval do Švajčiarska, zatiaľ čo Basso zostal v Španielsku pripravujúc sa náročné stúpanie nachádzajúce sa v 20. etape Vuelty, ktoré pravdepodobne rozhodne o tohtoročnom víťazovi.

"Moje výsledky dokazujú, že som na správnej ceste. Tento rok chcem na Vuelte dosiahnuť niečo výnimočné a cítim, že mám na to nohy," povedal Basso.

Vuelta štartujúca už budúci piatok isto prinesie mnoho zaujímavých momentov. Ak sa do jej začiatku nič nezmení, tak najväčším favoritom na tipovanie bude aj naďalej Vincenzo Nibali.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

Diskusia