Nibali bez výčitiek ohľadom preteku Roma Maxima - bikepoint.sk

Nibali bez výčitiek ohľadom preteku Roma Maxima

vložené 05. 03. 2013 o 13:57

Vincenzo Nibali (Astana) predviedol v nedeľu na Roma Maxime dobrý výkon, avšak aj napriek tomu odišiel zo závodu iba s prázdnymi rukami. Víťazstvo si nakoniec vyjazdil jazdec Blel Kadri (Ag2r-La Mondiale), pre ktorého sa jednalo zatiaľ o najväčšiu výhru jeho kariéry.

Líder tímu Astana, Nibali, viedol svoju skupinu jazdcov v tesnom závese za unikajúcim Francúzom. Ešte pred koncom preteku však bola prenasledujúca skupinka dostihnutá pelotónom, a tak aktuálne výsledky pasovali Nibaliho napokon až na 40. miesto so stratou 48 sekúnd. Po závode sa mu síce dostalo chvály za agresívnu jazdu, sláva za výhru sa ale ušla iným.

„Pokúšali sme sa ho dohnať, útočili sme tvrdo a odjazdili sme dobrý pretek. S tímom sme dobre spolupracovali a miestami sme išli rýchlosťou až 55 km/h. Nakoniec sme už vedeli, že pôjdeme aspoň pre druhé miesto, ale veci sa začali komplikovať. Vtedy nás dobehol pelotón,“ vysvetľoval pre správy o cyklistike Nibali.

Nibali si to po talianskom preteku namieril do Toskánska, kde má na pláne oddýchnuť si a trénovať pred čoskoro začínajúcim Tirreno-Adriaticom. Bol to práve tento pretek, ktorý sa mu podarilo vyhrať minulý rok. V týždeň trvajúcom závode zdolal Chrisa Hornera a mohol si tak obliecť modrý dres vedúceho jazdca.

Aj napriek tomu, že v súčasnom tíme Astana je Nibali dobre chráneným lídrom, si je Talian vedomý, že tento rok čelí tvrdej konkurencii, a to Albertovi Contadorovi, Chrisovi Froomovi, Joaquimovi Rodriguezovi a Cadelovi Evansovi. Všetci títo jazdci sa stretnú na preteku „dvoch morí.“

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

Foto: bettiniphoto

 

Diskusia