Nibali sa chystá dominovať na Vuelte - bikepoint.sk

Nibali sa chystá dominovať na Vuelte

vložené 20. 08. 2013 o 08:43

Víťaz talianskych pretekov Giro d’Italia Vincenzo Nibali sa pripravuje na zisk druhého víťazstva veľkej Tour v roku, a to Vuelty a España. Na pomoc si so sebou údajne berie silný tím vrchárskych špecialistov.

Vuelta (tretia veľká Tour sezóny) začína už túto sobotu a jazdcov privíta časovkou. Tohtoročná edícia pretekov obsahuje 13 horských etáp vrátane 11 finišov na vrchu kopca. Medzi množstvom stúpaní sa v predposlednej etapa nachádza i strach naháňajúce stúpanie so sklonom dosahujúcim až 23 percent.

„Vuelta bude tento rok veľmi náročná. Sú na nej niektoré dôležité etapy, ako napríklad stúpanie na l'Angliru (spomínané strmé stúpanie), ktoré bude rozhodujúce pre celkovú kvalifikáciu. Veľa jazdcov navyše prijalo výzvu pokoriť ho,“ povedal pre športové správy Nibali.

Na pondelkovej tlačovej konferencii Astana potvrdila účasť aj ďalších ôsmych jazdcov tvoriacich podporný tím lídra tímu Nibaliho. Tím tvoria: Paolo Tiralongo, Jakob Fuglsang, Janez Brajkovic, Andrei Grivko, Tanel Kangert, Andrey Zeits, Maxim Iglinskiy and Alessandro Vanotti.

Minulý rok sa finálne poradie jazdcov zmenilo po jedinom útoku Alberta Contadora. Nibali si je preto vedomý náročnosti pretekov. I napriek tomu si ale myslí, že Astana figuruje silným tímom a na etapových pretekov predvedie skvelý výkon.

Vincenzo Nibali momentálne patrí k najväčším favoritom na výhru Vuelty. Stávky na cyklistiku a španielske preteky, ale takisto fandia aj domácim jazdcom Joaquimovi Rodriguezovi a Alejandrovi Valverdemu.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

Diskusia