OH RIO 2016 - Individuálna časovka mužov a žien - bikepoint.sk

OH RIO 2016 - Individuálna časovka mužov a žien

vložené 11. 08. 2016 o 00:28

Včera absolvovali muži a ženy na OH v Riu de Janeiro individuálne časovky.

Pre cyklistov známi okruh Grumari, cez ktorý prechádzali v sobotu preteky s hromadným štartom, absolvovali pretekári na časovkárskych špeciáloch dva krát. Individuálna časovka v Riu mala 54,6 km. Na okruhu museli prejsť cyklisti cez 1,2 km stúpanie Grimari climb s priemerom 7 % a pred vrcholom s priemerom 14 %, po siedmych kilometroch absolvovali druhé 2,1 km stúpanie Grota Funda climb s priemerom 4,5 %. Jediná zmena oproti pretekom v sobotu bolo vynechanie kockového úseku, okolo ktorého cyklisti na časovke prešli po asfaltovej ceste.

Najrýchlejším bol vo včerajšej časovke Švajčiar Fabian Cancellara, ktorý zdolal 54,6 km trať za 1:12:15 hod. Druhý Holanďan Tom Dumoulin bol pomalší o 47 sekúnd. Tretí Brit Christopher Froome bol pomalší o 1:02 min.

Tridsaťpäť ročný Fabian Cancellara, ktorý sa tento rok lúči s profesionálnou kariérou, získal po vyhranej časovke na olympiáde v Pekingu, druhé zlato.

 

Pred časovkou mužov, bojovali na 29,9 km trati ženy. Tretie olympijské zlato v rade, získala v individuálnej časovke žien, najstaršia cyklistka na štarte, Američanka Kristin Armstrongová. Americká cyklistka si tak dala pekný darček ku svojím dnešným 34. narodeninám.

Druhá ruská cyklistka Olga Zabelinská zaostala za víťazkou 6 sekúnd, tretia Holanďanka Anna Van der Breggenová, majiteľka olympijského zlata z nedeľných pretekov s hromadným štartom, 11 sekúnd.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia