Olympijský šampión Kulhavý sa podrobil operácii - bikepoint.sk

Olympijský šampión Kulhavý sa podrobil operácii

vložené 17. 11. 2012 o 08:58

Tohtoročný olympijský šampión v horskej cyklistike Jaroslav Kulhavý (z tímu Specialized) sa len nedávno musel podrobiť operácii. Taliansky portál solobike.it zakrátko nato zverejnil, že zákrok prebehol v poriadku a českému jazdcovi sa darí dobre.

Operácia pomohla Kulhavému vyriešiť nazálny problém, ktorý sa jazdcovi prihodil počas úderu do nosa len krátko pred Majstrovstvami sveta 2011 v maratóne. Aj napriek zraneniu na nich Kulhavý skončil druhý. Očakáva sa, že sa medailista vráti späť do tréningu už o niekoľko dní.

Kulhavý sa stále nachádza v štádiu rozhodovania sa medzi horskou a cestnou cyklistikou. Výhrou zlatej medaily si Čech splnil svoj veľký sen, no teraz, keď sa jeho zmluva s tímom Specialized Racing blíži ku koncu, sa Jaroslav musí definitívne rozhodnúť o svojom ďalšom pôsobisku.

Pre športové správy naznačil: „Moja motivácia je vyhrávať aj po Olympiáde. Môj veľký sen bola odjakživa cestná cyklistika. Uvidí sa. Bude to každopádne ťažké rozhodnutie.“

Jazdcovi sa ponúka hneď zopár možností. Na jednej strane, Kulhavý môže byť buď vrcholový horský cyklista aj nasledujúcich päť rokov, alebo môže na chvíľu skúsiť cestnú cyklistiku a potom sa prípadne vrátiť naspäť k tej horskej. V každom prípade si je jazdec vedomý, že ak by presedlal na tvrdý povrch, musel by zo seba vydať oveľa vyšší výkon.

Dodal: „Mám nejaké skúsenosti s cestnou cyklistikou, ale iba s malými závodmi. Nie takými veľkými, ako napríklad v Taliansku alebo Francúzsku.“

Tipovanie výsledku rozhodnutia Jaroslava Kulhavého je celkom náročné, avšak niet o pohýb o jeho ďalšom úspechu nech už si vyberie akokoľvek.

Autor: Juraj Mička

Foto: Vlastimil Leška

Zdroj: cyclingnews.com

 

Diskusia