Paríž - Roubaix 2014, P.SAGAN šiesty - bikepoint.sk

Paríž - Roubaix 2014, P.SAGAN šiesty

vložené 13. 04. 2014 o 20:57

Vo Francúzsku sa dnes konal 112. ročník najznámejšej klasiky, Kráľovnej klasik, Paríž - Roubaix.

Na 200 pretekárov čakalo 51,1 kilometrov dláždených úsekov z celkových 257. kilometrov.

Na 23. kilometri sa vytvoril únik v ktorom boli zastúpené aj slovenské farby. V osem člennom úniku bol MICHAEL KOLÁŘ (Team Tinkoff - Saxo), v ktorom vydržal až do prvého z troch najťažších úsekov pavé, Arenbergského lesa, kde KOLÁŘ odpadol a neskôr bol pohltený pelotón.

O tempo pelotónu sa starala hlavne Omega Pharma - Quick Step z ktorej sa pokúsil o únik Tom Boonen (OPQS), ale ani jeho nástup nemal dlhé trvanie.

Tridsať šesť kilometrov pred cieľom sa do malého úniku dostal PETER SAGAN, ktorý dovtedy dva krát menil bicykel, a viac krát sa pre problémy posúval hore dole balíkom. SAGANA dostihla štvorica prenasledovateľov 14 kilometrov pred cieľom, na poslednom päť hviezdičkovom úseku pavé, a po šiestich kilometroch sa z pätice pretekárov stala jedenásť členná skupina, ktorú tvorili SAGAN (Cannondale Pro Cycling), Cancellara (Trek Factory Racing), Terpstra, Štybar, Boonen (všetci traja OPQS), Vanmarcke (Belkin Pro Cycling Team), Degenkolb, De Backer ( obaja Team Giant - Shimano), Thomas, Wiggins (obaja Sky ProCycling) a Langeveld (Garmin - Sharp).

Šesť kilometrov pred cieľom zaútočil Niki Terpstra a svoj únik dotiahol do víťazného konca. Skupina prenasledovateľov si zvyšné umiestnenia na stupňoch pre víťazov rozdala v šprinte. Druhý bol John Degenkolb (Team Giant - Shimano), tretí skončil Fabian Cancellara (Trek Factory Racing).

PETER SAGAN (Cannondale Pro Cycling) došprintoval v skupine na piatom mieste a obsadil tak šieste miesto. MICHAEL KOLÁŘ prešiel cieľom na 141. mieste so stratou 27:46 min.

PETER SAGAN dosiahol svojím šiestym miestom najlepší historický výsledok Slováka na Paríž - Roubaix.

Takmer 30. ročný Niki Terpstra dosiahol víťazstvom na Pekle severu svoje životné víťazstvo. Omega Pharma - Quick Step mala v prvej desiatke troch pretekárov, keď na piatom mieste skončil český pretekár Zdeněk Štybar.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia