Peter Sagan opäť na bedni - bikepoint.sk

Peter Sagan opäť na bedni

vložené 17. 08. 2012 o 18:38

Program Petra Sagana na prvú polovicu sezóny, ktorý vyvrcholil Tour de France a OH v Londýne, bol príliš vyčerpávajúci, a tak si Žilinčan dal na pár dní od pretekov pauzu. Už v piatok 17. augusta sa ale vrátil do svojho živlu a presne tak ako to máme radi. V rovinatej holandskej klasike s príznačným augustovým názvom Dutch Food Valley Classic (1.1, 197,4 km) nestačil iba na obhajcu víťazstva Thea Bosa a po špurte si pripísal druhé miesto.

Jednorazovka so štartom aj cieľom vo Veenendaal, teda srdci Holandska, sa jazdí od roku 1985 a pre, teraz už dvojnásobného víťaza z Rabobanku, sú to obľúbené preteky. Neďaleko ich trasy sa narodil aj žije. Vlani sa mu podarilo vyhrať v slabej konkurencii a iba o čosi silnejšia sa tu zišla tento rok. Najväčším kandidátom na víťazstvo bol určite Sagan, no Bos by ho určite nepredstihol, ak by Rabobank nevyslal na pomoc Marka Renshawa, ktorý svojmu lídrovi na týchto pretekoch skvele rozbehol špurt a so Saganom si spoločne poradili. Samotný Austrálčan skončil tretí.

Theovi Bosovi, bývalému skvelému dráharovi, sa v tomto období veľmi darí. Pred pár dňami vyhral tretiu etapu na Eneco Tour, takže 28-ročný borec bol vo veľmi dobrej forme. Nehovoriac o eufóii v Rabobanku, kedže LL Sánchez v utorok triumfoval v San Sebastiane. Veríme, že svoju formu na týchto pretekoch našiel Peter Sagan a už v nedeľu bude vo veľmi silnej konkurencii bojovať o prvý životný triumf na klasike World Tour v Hamburgu.

1.BOS Theo RABOBANK CYCLING TEAM 4h 35' 32''

2.SAGAN Peter LIQUIGAS-CANNONDALE + 00' 00''

3.RENSHAW Mark RABOBANK CYCLING TEAM + 00' 00''

4.VEELERS Tom TEAM ARGOS - SHIMANO + 00' 00''

5.VAN STAYEN Michael TOPSPORT VLAANDEREN + 00' 00''

6.JARČ Blaž TEAM NETAPP + 00' 00''

65.SAGAN Juraj LIQUIGAS-CANNONDALE + 00' 19''

 

ZDROJ: http://www.cycling-info.sk

Foto: Luboš Dupkala

Diskusia