Peter Sagan v Žiline - bikepoint.sk

Peter Sagan v Žiline

vložené 24. 07. 2013 o 11:54

Peter Sagan sa vrátil po úspešnej Tour de France, kde vyhral jednu etapu a obhájil zelený dres pre najlepšieho šprintéra, do rodnej Žiliny kde odpovedal na otázky novinárov.

 

      Zhodnotenie tohtoročnej Tour de France.

"Vlani som šiel na Tour de France s tým, že bude ako bude a vyhral som zelený dres a tri etapy, tento rok som šiel obhájiť zelený dres čo sa mi aj podarilo. Mám zelený dres, jedna misia je splnená a teraz sa zameriam na ďalšie. Musím však priznať, že som nebol v takej forme ako vlani a v jednotlivých dojazdoch bolo vidieť, že na najlepších šprintérov som nemal," povedal Sagan.

 

      Najväčší zážitok z Tour 2013.

"Najsilnejší zážitok bola vyhraná siedma etapa ktorú sme vyhrali s celým tímom," uviedol Sagan

 

      Počas celých pretekov bolo popri trati vidieť slovenské zástavy a slovenských fanúšikov.

"Som veľmi rád že veľa fanklubov chodí povzbudzovať na preteky a nielen Slováci ale aj zahraniční fanúšikovia nosia slovenské zástavy a povzbudzujú slovenských cyklistov," uviedol.

 

      Po poslednej etape tím oslavoval na Champs - Élysée.

"Oslava prebehla vo vinárni tristo metrov od cieľa kde sme sa stretol celý tím Cannondale, kde sa z osláv stala oblievačka vínom."

   

      Doping v pelotóne.

"Froome by bol "magor" keby dopoval. Námatkovo som bol na dopingovom teste tri krát, po etape štyri krát," uviedol na tému dopingu Peter Sagan.

 

      Svojho podielu z prémii sa vzdal v prospech tímu.

"Som kapitán a povedal som, že z tých peňazí nechcem nič, keďže na mňa všetci ostatní v tíme pracujú. Takže sa aj rozdelia do tímu.Zelené dresy išli chalanom, mechanikom, masérom, nech majú aj oni pamiatku. Mne nakoniec zostali asi len tri."

    

      Najbližšie ciele.

"Najbližší cieľ budú majstrovstvá sveta, takže teraz mám trochu času na oddych a potom sa zameriam už na prípravu na MS, kde dúfam, budem v top forme," uviedol k otázke najbližších plánov.

 

 

Foto: Luboš Dupkala

Autor: Iveta Klinčáková

Diskusia