Posledné kolo svetovej série UCI MTB v Nórsku - bikepoint.sk

Posledné kolo svetovej série UCI MTB v Nórsku

vložené 17. 09. 2012 o 17:04

Posledná udalosť svetovej série UCI World Cup tohto roku sa minulý piatok a sobotu odohrávala na strmých svahoch Nórska. Napriek tomu, že sa šampionát jazdil na tomto mieste po prvý krát, snaha organizátorov o uskutočnenie tejto akcie pretrváva už takmer celú dekádu. Nórsky Hafjell ponúka množstvo tratí všetkých obtiažností – od začiatočníkov až po úplných profesionálov.

Pred začiatkom preteku bolo o celkovom víťazovi mužov definitívne rozhodnuté. Víťazstvo obhájil Američan Aaron Gwin, ktorému vysoký náskok dovolil v preteku vôbec neštartovať. Naopak, bitka o druhé a tretie miesto bola stále otvorená. Greg Minnaar a Gee Atherton bezpečne atakovali medailové umiestnenia. Celkové striebro sa nakoniec ušlo Athertonovi. Minar sa so stratou 13 bodov musel uspokojiť iba s bronzovou medailou.

Aktuálne výsledky pretekov pasovali na prvú priečku nórskeho zjazdu Kanaďana Steva Smitha, ktorému dýchal na chrbát iba s 0.4 sekundovou stratou Novozélanďan George Brannigan. Výkon Brannigana bol o to pozoruhodnejší, že len pred pár týždňami si pri páde na pretekoch v USA polámal rebrá a utrpel ľahké poranenie pľúc.

„Som veľmi nadšený. Je to veľká úľava skončiť na takomto mieste. Môj cieľ túto sezónu bol udržať si konzistenciu a skončiť v najlepšej 20. V poslednom závode som sa sústredil a snažil dosiahnuť dobré výsledky. Môj kontrakt s DeVinci sa síce už končí, ale po tejto sezóne nemám žiadny dôvod nepodpísať zmluvu i na ďalší rok,“ povedal pre športové správy celkovo štrnásty Brannigan.

V ženskej kategórii obhájila svoje vedenie britská jazdkyňa Rachel Atherton a v záverečnom hodnotení prekonala svoju konkurentku Emmeline Ragot o 40 bodov.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: uci.ch, cyclingnews.com

 

Diskusia