Pozvánka: FC maratón Marikovskou dolinou 2014 - bikepoint.sk

Pozvánka: FC maratón Marikovskou dolinou 2014

vložené 13. 04. 2014 o 18:50

Ahojte,

Srdečne Vás chceme všetkých pozvať na ďalší ročník FC maratónu Marikovskou dolinou, ktorý bude tento rok zároveň aj Majstrovstvami Slovenska v maratóne pre rok 2014.

V sobotu 17.5.2014 budú odštartované preteky na 40 km (920 m) a hlavný pretek na 64 km (1520 m), okrem toho detský závod a preteky pre rodiny z deťmi a pohoďákov na 20 km (310 m). Zázemie maratónu bude opäť v základnej škole v Dolnej Marikovej. Ďalej chceme už tradične ponúknuť každoročne novovybudované úseky. Každý, kto už na našom maratóne niekedy štartoval si určite zapamätal trať ktorá je postavená tak aby spĺňala podmienku pravého horského maratónu. Základom je veľké množstvo singletrackov, ktoré začínajú už zhruba na desiatom kilometri, závodníkom ašpirujúcim na „bedňu“ doporučujem prísť sem medzi prvými, obiehanie pomalších pretekárov tu je trochu problematické a vyžaduje vzájomnú ohľaduplnosť. Tieto úseky sú doplnené lúčnymi prejazdmi z nádhernými výhľadmi na blízku priehradu, to všetko je doplnené neopakovateľnou májovou vôňou rozkvitnutých lúk a lesov.

Druhá polovica dlhej trate má v sebe prídavok prudkých, miestami až nekonečných stúpaní doplnených ďalšími úsekmi singláčov z následnými rýchlymi zjazdami. Okruh o dĺžke 64 km určite nepatrí medzi najdlhšie ale pozor, hlavne pre menej trénovaných jedincov to môže byť až priveľké sústo, celkové prevýšenie je vzhľadom na povrch a absenciu zvážnic alebo iného spevneného povrchu značné.

Samozrejmosťou je bohatá tombola, sprievodný program ale hlavne skvelá trať postavená bajkermi pre bajkerov, s cieľom čo najviac si užiť pravú a nefalšovanú horskú cyklistiku. Štart na dlhej trati začína o 10:00 hod, krátka trať bude odštartovaná o 10:20. Štartovné je 12 EUR na oboch tratiach (uhradené do 25.4.2014), po tomto termíne a v deň štartu 19 EUR, v štartovom balíčku si nájdete kopec zaujímavých vecí, ktoré sa hodia každému bajkerovi.

Celé podujatie je tradične zaradené do Valašsko-Považskej série, takisto do seriálu Slovak XCM Tour, je súčasťou Slovenského poháru v maratóne ale hlavne sú to Majstrovstvá Slovenska v maratóne.

Kompletné propozície spolu s ďalšími informáciami nájdete na našej domovskej stránke www.fcteam.sk. Prihlasovanie na maratón je spustené na stránke http://www.cyklo.sao-tatry.sk

Uvidíme sa na štarte, želám krásny zážitok zo závodenia v krásnej prírode.

 

FC Team

Autor: Luboš Dupkala

Diskusia