Predstavenie Tour de France 2015. - bikepoint.sk

Predstavenie Tour de France 2015.

vložené 23. 10. 2014 o 07:19

Včera na pravé poludnie predstavila spoločnosť A.S.O. v parížskom Kongresovom paláci trasu Tour de France 2015.

Trojtýždňový etapový pretek začína 4. júla v holandskom Utrechte a končí 26. júla v Paríži. TdF 2015 sa pôjde proti smeru hodinový ručičiek a na cyklistov čakajú najskôr Pyreneje a potom Alpy. Osem etáp má horský charakter. Trasa prevedie cyklistov po troch štátoch (Holandsko, Belgicko, Francúzsko). Spolu má 102. ročník Tour 3344 kilometrov.

Po siedmy krát v histórii začína TdF v Holandsku, po dvoch rokoch individuálnou časovkou na 13,7 km. V tretej etape čaká na pelotón niekoľko kockových úsekov z Paríž - Roubaix v celkovej dĺžke 13 kilometrov, s cieľom na kopci Mur de Huy známeho z Valónského šípu.

Pred prvým dňom voľna, v deviatej etape, je naplánovaná tímová časovka na 28 kilometrov, ktorá je zaradená do plánu po dvoch rokoch. V desiatej etape je prvý krát v histórii TdF naplánované stúpanie na La Pierre Saint Martin. Po dvadsiatej etape je naplánovaný druhý deň voľna. V predposledný deň cyklisti absolvujú etapu s koncom na slávnom Alpe d´Huez .

Posledná etapa končí klasicky na Champs-Élysées v Paríži.

Slávnostnej prezentácie sa zúčastnili Vincenzo Nibali, Mark Cavendish, Marcel Kittel, Rui Costa, Thibaut Pinot, Jean - Christoph Péraud, Cadel Evans, Alexander Kristoff.

Máme sa na čo tešiť!

 

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia