Predstavenie Tour de France 2018 - bikepoint.sk

Predstavenie Tour de France 2018

vložené 18. 10. 2017 o 14:40

Včera v parížskom Palais de Congres predstavil organizátor A.S.O. 105. ročník Tour de France.

Do programu sa vrátili slávne kopce, kocky aj tímová časovka. Na cyklistov budú čakať najkrajšie stúpania v Alpách aj Pyrenejach a náročná individuálna kopcovitá časovka.

Začiatok sto piatého ročníka francúzskych etapových pretekov je oproti obvyklému termínu posunutý o týždeň neskôr, na sobotu 7.7.2018, pre MS vo futbale, ktoré sa budú konať v tom čase v Rusku.

Takmer celá trasa budúcoročných pretekov bude viesť po Francúzsku. Cyklisti odskočia mimo Francúzska iba do Španielska na 15 kilometrov.

Na pretekárov čaká osem rovinatých etáp, šesť kopcovitých etáp, päť horských etáp s tromi cieľmi na kopci (La Rosiere, Alpe d’Huez, Saint-Lary-Soulan col de Portet), jedna individuálna a jedna tímová časovka.

Najslávnejšie etapové preteky začnú v meste Noirmoutier-en-l’Ile a po 21. etapách budú končiť v Paríži na Champs-Elysées, v nedeľu 29. 7.2018.

Tímová časovka, dlhá 35 kilometrov bude v tretej etape. V šiestej etape musí pelotón zdolať dva krát stúpanie Mur de Bretagne.

V deviatej etape s cieľom v Roubaix si budú musieť poradiť cyklisti s 15. úsekmi kociek s celkovou dĺžkou 21,7 km.

Jedenásta alpská etapa bude končiť na a Rosiere a dvanásta na Alpe d’Huez. Sedemnásta, len 65 kilometrov dlhá etapa, bude končiť na Col de Portet po 38 kilometrovom stúpaní.

Za kráľovskú etapu označil usporiadateľ 19. etapu dlhú 200 kilometrov, ktorá vedie cez Aspin, Tourmalet a Aubisque s celkovým prevýšením viac ako 5 000 metrov. Individuálna kopcovitá časovka, dlhá 31 kilometrov, bude na programe v predposledný deň pretekov, v 20. etape.

Celkovo čaká na cyklistov počas 23. dní 21 etáp s celkovou dĺžkou 3329 km.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia