Report: FESTINA 24 hodín MTB 2015 - bikepoint.sk

Report: FESTINA 24 hodín MTB 2015

vložené 12. 06. 2015 o 09:53

Retrospektívny pohľad na uplynulý víkend a najväčšiu grill party v Malej Fatre - FESTINA 24 hodín MTB. Okrem hobbíkovského bikovania po už notoricky známom okruhu na dohľad od Malého Rozsutca šlo tentokrát aj o majstrovstké stupne v SOLO kategórii v rámci SR, takže žiadne srandičky, ale poriadny race to bol! Ake pekne poporiadku...

19.5.2015 - pár dní po Jihlavskej 24 MTB si tak šmejdím po nete, náhodne zablúdim aj na stránky bikepoint.sk a len tak zo zvedavosti mrknem, kto už je prihlásený na ďalšiu rozbíjačku sedacích partií o necelé 3 týždne v Belej. A čo to? Som prihlásený a aj zaplatené mám dokonca. Asi sa ma chce šéfstvo zbaviť a tak skúšajú takúto nenápadnú formu atentátu. No teším sa..

1.6.2015 - týždeň do štartu. Najvyšší čas začať šíriť paniku, zisťovať aké plášte obuť a každých 20 minút kontrolovať predpoveď počasia. Tá je tentokrát stabilná, bude hnusne horko.

5.6.2015 - necelých 24 hodín do štartu. Po práci idem mrknúť na miesto činu, či je všetko v poriadku a hneď nafasujem kopu štartovných čísel, že "nalep na ne čipy". Poslušne si sadám na prdel (zatiaľ som schopný si tento akt aj vychutnať), nasávam atmosféru kempu a lepím. Po hodinke mravenčej práce pijem jedno nealko a zdrhám domov. Treba sa aj vyspať, čo v kempe z piatku na sobotu nie je vždy možné.

6.6.2015 - deň "D". O 7:00 zvoní budík, urýchlene balím (skoro všetky) potrebné veci a ťahám čiaru do Belej. Prichádzam chvíľku po deviatej, takže aj pochvalu od šéfky dostávam, že nie som hovado ako minulý rok a stíha ma normálne zaprezentovať. Milé slovo blížneho vždy poteší..

11:00 - hodina do štartu. Terry mi oznamuje, že budem "safety car" (nečíta sa kár), z čoho mám neskutočnú radosť. Všetci nadržanci s ambíciami na skupinové bedne budú určite radi, keď budú musieť ísť prvé kolo mojím tempom. Trafí ich šľak. Takže sa hecnem a dám ho v ICH tempe. Trafí ma šľak.

https://lh3.googleusercontent.com/FJJPcQx7haiOnLNiTzhdx9m1PkYQ2-sFstekcAKGp2M=w1433-h955-no

12:00 - ideme na to! ŠTART!

12:00:10 - predbiehajú ma prvý "štvorkári", však vysr..ť sa na celé safety cars, nie? Mohli ale počkať aspoň kým vyjdeme z depa. Držím sa však plánu a idem aspoň trochu poctivo. V prvom kopčeku ma obchádza prvý infarkt. Príjemne teplúčko je...

12:20 - prvé kolo pod 20 minút. Na mňa slušné, ale už to radšej nebudem opakovať. Mali ste sa dobre pozerať.

15:30 - tá žltá obluda na oblohe ma začína pekne sr.ť. Fungujem ako prietokový ohrievač vody z bidónu. Na trati očividne ubúda pretekárov, tí rozumnejší zaliezli očividne do tieňa. K podobnému úbytku jazdcov na trati dochádza zvyčajne okolo jednej v noci, dnes však robí oskar svoje.

17:30 - teplota sa TROŠKU znižuje, prestávajú sa mi lepiť plášte na asfalt pri prejazde depom a okruh sa zase zapĺňa. Teraz ma to tuším aj začína baviť. TROŠKU.

20:48 - západ slnka - povinnosť namontovať svetlá. Posledné 3 kolá sa mi išli perfektne. Jazda sa zrýchľuje, škoda, že to teraz treba prerušiť. Ale aspoň dám krátku pauzu, hodím do seba ľahkú večeru a pôjdem masérku opáčiť.

23:40 - Haluzím čo si obliecť, dosť sa ochladilo. Vedľa mňa stojí Denis z TN a oblieka si nejako moc vrstiev. Pauza sa trochen natiahla - v bufete bola telka a hralo sa finále Ligy Majstrov filmovania. Či to mal byť futbal? (Inak otázka na zamyslenie: prečo majú futbalisti pokérované všetky možné aj nemožné časti tela a všelijaké chochole na hlavách a napríklad tenisti nie?) Rezeň bol mňam, masáž detto.

00:30 - v lese je tma. To je fakt. Kolá dávam trochu pomalšie, minuloročná tlama v zjazde stačila. Prechádzam na štýl 2 kolá a pauza na občerstvenie. Veď to netreba stále preháňať.

02:00 - kokoooos, kríza. Nechce sa mi z toho bufetu, nechceee. Ešte že som bol cez deň frajer a nerozložil som si stan, aby ma nedemotivoval. Tak obšťastňujem obsluhu na občerstvovačke. Musia mať zo mňa radosť, furt ma posielajú preč..

3:10 - začína zľahka blednúť obloha. Už bude lepšie.

4:20 - prd. Svetla je už habadej ale po každom jednom kole dlhý morálny boj či už nasadnúť na mučidlá, alebo si ešte trošku čajíku naliať. Je mi kosa. Nechápem, ako môže mať v takej kemre niekto dieru na ponožke. Veď mu musí byť strašná zima na tom prste. Alebo krátke rukávy - čo bude mať ten človek oblečené cez deň?

5:25 - na odporúčanie obsluhy občerstvovačky do seba lejem dobre vychladený energeťák Black Kôň a hneď chytám fasa triašku. Malo ma to nakopnúť, nie dodr... Ach! Rýchlo sa zohrievam teplým slaným vývarom.

5:31 - Aram Iľjič Chačaturjan - Šabľový tanec. Hneď po výjazde z boxov. Symbolicky pri tej stajni. Nová životná skúsenosť - chladený energetický nápoj a teplý vývar sú prudko reaktívne látky. Pred prípadným požitím sa poraďte so svojím psychiatrom.

6:30 - Oskar na oblohe si zase začína tú svoju húsť a tak vyzliekam vrstvy. Popri tom ešte na WC skočím, to svinstvo z pred hodiny zanechalo následky. Doteraz som myslel, že zaspať počas sedenia na hajzli sa dá len keď má človek nastrelené v žile. Ale stačí sa aj celú noc bicyklovať. Asi bude pravda, že aj bike je droga. Vidím tam súvislosti.

8:10 - už ani sám neviem, či viac jazdím na biku, alebo pauzujem v boxoch. Keby som teraz chytil pod krk toho šmejda, čo porobil diery na tých lúkach, tak za seba neručím. Prdel na maderu. Nechápem magorov, ktorý po tomto okruhu jazdia dobrovoľne na HTčkach. To sú iní pacienti.

9:55 - kontrolujem poradie a stav je nasledovný: borec jednu priečku predo mnou 5 kôl náskok, borci za mnou 2 kolá manko a pri mne nejaký týpek, ktorý má stratu 6 minút a netvári sa, že by chcel spomaliť, alebo dokonca prestať jazdiť. Takže ho vybavím takticky - darujem mu tých 5 bodov v seriáli, nech má chlapec radosť. Ja sa idem socializovať do kempu s ostatnými členmi teamu.

10:37 - vyrážame do posledného kola. Tempo treba umne naplánovať, aby sme neprešli cieľom pred 11:15, lebo by som musel ísť ešte jedno kolo a to by sa mi prdel nepoďakovala..

11:22 - posledný prejazd cieľom, u mňa je dobojované. Dobre som sa pobicykloval a vybudoval som si silnú nesympatiu k hrabošom, hlodavcom a iným potvorám, ktoré robia diery do našich krásnych lúk.

12:00 - po 24 hodinách Terry vrieska do mikrofónu, že máme vybavené. FINITO.

O tombole, vyhlásení výsledkov a podobných formalitách sa tu rozpisovať nebudem, bo keď robí akciu bikepoint.sk, tak to je vždy strašidelne profesionálne zvládnuté. A vyhrať v tombole HT-čko? No nechcel by som.. :-)

Mimochodom, zázemie bolo fakt super. Aj teplú vodu v sprche som mal - dokonca 3x. Ten kemp má niečo do seba..

Výsledky mrkni tu: http://vysledky.timechip.cz/#2015/14

Fotky tu: http://www.bikepoint.sk/festina24/fotky/

Vidíme sa v sobotu v Liberci? :-))

Autor: Martin Vaško

Foto: Mirko TIGERAGON Hráček

 

Diskusia