Report: Stupavské peklo - bikepoint.sk

Report: Stupavské peklo

vložené 29. 07. 2012 o 19:06

Tak ako po minulé roky i tento som sa vytešoval na letnú Stupavu, tento-krát na dlhú, teda priam najdlhšiu 105km skoro s 3mi tisíckami výškovými. V extrémnom teple bola naozaj výzva.

Patrím k pretekárom, ktorý majú všetkého viac kíl, vlasov, detí, odvahy :). Vôbec ma neodradilo to, že na štarte dlhej, s príznačným čiernym číslom bolo 95% "chrtov" teda cyklošov štíhlych, a s ľahkými bajkami. Pozdravili sme sa všetci, nálada super, aj devy idú, budem mať na čo kukať. Podanie rúk s tými, pre ktorých to bude naozaj "dlho na dlhej" samozrejme sarkastické hlášky časomiery, dúfam že máš aj svetlá :), mal som aspoň blikačku.

9hod štart vo veľkej pohode, niet sa kam ponáhľať, moja taktika, teda múdre slová kámoša - trénera Peťa Sobeka prvé 2 hoďky sa zahrievať potom prikúriť sa zdala optimálna. Na prvom kopci sa pomaly prepadávam, však ako vždy na úplný koniec, ostáva som mnou len krásna deva, a jej "kámoš" v atypickocyklisticko-necyklistickom outfite - v plavkách, aspoň sa budem mať na čo dívať, takže som sa za ten jej pekný zadok pekne zavesil, v kopci ma obehla dole som ju "dorazil". Po 2-3 hodinách a prvých po sebe idúcich občerstvovačkách sa lúčime, nechávam ju s jej priateľom bajkerom a snažím sa trošku zabrať. Nechávam ju za sebou ako aj ďalších 2-3och, ktorým postupne dochádzalo, klasika...

Trasa, vynikajúca!!! = nádherné singláče, výjazdy ktoré sa dajú na 95% vyjsť aj nám ťažkým. Na 3-tej občerstvovačke menší šok nemajú jonťák a soľ, v podstate len teplú vodu a rozmačkané banány, čo už, mám byť rýchlejší inak "nežerú" dorážam ďalších 3och, no aký som ja dobrý :)))

Okolo mňa ide motospojka, pán pri tele v rukavičkách, super, stále sa nás posledných pýtal či niečo nepotrebujeme a riešil situáciu = môj a verím, že nielen môj záchranca, od usporiadateľa sa dozvedám že jeden z vystavovateľov. Pýta sa či niečo nepotrebujem, a všetko prináša, soľ z detského tábora, colu z obchodu, plus info ako som na tom, pýtam sa koľkí sú za mnou? ŠOK nikto, všetci čo boli, to už vzdali. No Zbohom, slovami klasika "História si pamätá prvých a posledných takže "som tam"

NO POĎME ĎALEJ

prichádza zhruba 80-ty km a dostávam krč, piť nemám veľmi čo, tak viac tlačím ako bajkujem. O 10 minút padám z bajku, nemôžem sa pohnúť, svaly v oboch nohách totálne zablokované, strašná bolesť, tak si len tak ležím, za chvíľu sa pokúšam vstať hurá dá sa, sadám na bajk zase krč, zase pád, no nič tak idem tlačiť, priemer 15,5 asi neudržím :(

Posledné 2,5 hodiny bajkujem vlastne len rukami, keďže na bajku sedím len dole kopcom, snažím sa nebrzdiť, nech idem čo najbližšie k cieľu, dobieha ma "kamarát - záchranca" na 4kolke s otázkou, dáš to? Odpoveď veľmi neistá dám musím, ja sa nevzdávam nikdy, ale budem potrebovať zdravotnú pomoc s magnéziom, soľou, vodu (to bol pokus o vtip), neuvertiteľné pod kopcom vybavil všetko, dostávam od zdravoťáčky magnézium, soľ, ktorú som viac rozsypal ako dostal do seba, nikto už neverí že to dotiahnem, ale pušťajú ma, 18-násť rokov som už mal a ešte nie je noc :))

Na compe 89km, doratávam si v duchu koľko je to metrov, každý km sa teším že som bližšie, waw 98km, občestvovačka už len pre mňa :) a opeť môj záchranca, vyťahuje soľ, stým že ide na kopec a keď neprídem pôjde ma hľadať :) a milosrdná lož, potom už je to len dole, no moc tomu neverím a ani to nebola pravda :)))

100tý km, už mám krč aj v rukách, oblievam sa teplou vodu z fľašky, singláč 2km paráda, hádam že by ozaj len dole, nieee, pred cieľom úchylný výjazd ale ten k mtb patrí, 1000m, 500m, konečne už naozaj len dole, prichádzam do cieľa čas 8,44h hrozné, ale som rád, že som to dal, časomerači, pár kámošov mi gratulujú, som totálne zničený, ale spokojný, očistec aký som ešte nezažil.

Presúvam sa k umývaniu bajkov, kde hlavne chladím sám seba, pomaly sa presúvam k ostatným, veselo sa zabávajúcim. Viacerí keď ma zbadajú krútia hlavami, čítam v ich výraze "blázon 100kilový na 100-ke, no ale dal to".

Gratulujem Juhaskám, neskôr sa dozvedám že aj ich tato Pišta bol na bedni, takže vlastne super.

Na záver, keby som tento report písal rovno po preteku asi by bol dosť kritickejší, ale na zlé momenty sa zabúda rýchlo, účasť je dobrovoľná, takže o rok som tu zas, len si zoberiem viac proti-krčoviek, 2 flašky camelback, a možno aj klobásku :)

Samozrejme sa už vytešujem na Zimný MTB Stupava, isto nebude tak teplo:)))

Autor: Rado Dolfík Tilandy

 

Stupavský maratón v číslach:

TOTAL cislo poctu ucastnikov je 1278 z toho:

MTB 869

BEH 90

z toho KOMBINACIA MTB + BEH 40 ucastnikov

deti v kategoriach:

JUNIORI 92

DETI 227

Narast oproti minulemu roku je 368 ucastnikov!!!!!

Diskusia