Report: Valentínsky spinning maratón - bikepoint.sk

Report: Valentínsky spinning maratón

vložené 19. 02. 2014 o 11:09

Bikepoint.sk, Valentínsky spinning maratón v Crunchfitness clube

Spinning prečo áno, prečo nie ? A keď už tak rovno maratón.

Nikdy som sa netajil tým, že na bajku som najradčej vonku a dovnútra si chodím len spevniť telo (nech aspoň trochu svalov spevní chrbát, či stlmí bolesť pri pádoch na maratónoch). Zima je pre väčšinu bajkerov čas na regeneráciu a iné športy.

Indoor pre mňa a pár ďalších bláznov nie. My máme radi extrémy a teda i bajkovanie v snehu, v ľade a pod. Ale predsa hoďka na ráno či večer pri svižnej hudbe na doraz nemusí byť zlé.

Kamarát Maťko z Crunchu „zavesil“ fotku s novou spinerkou Ivankou na fejs (skoro mi padla sánka). Samozrejme som sa hneď prihlásil na večerné spinningy.

Prichádzam na prvú hodinu a zisťujem, že záujemcov o spinning s Ivkou je asi trojnásobný ako počet bajkov :). Chaos v zapisovaní pripomína prvoaprílové žarty. No comment. Hurá, prebojoval som sa. Veľmi milá, vyšportovaná „holčina“ roztáča pedále, vypaľuje muzičku (Dávid, Vondráčková, Senzus nééé :). Dokonca, čo je u športovcov výnimočné má aj zmysel pre rytmus, takže môžem zavrieť oči a ťahať podľa rytmu. Keď začínam byť unavený a zvažujem ubrať len sa pousmeje a ozbrojí nás takže makáme naplno a to nielen mužská časť. Zvykáme si na seba veľmi rýchlo. Samozrejme napadá ma, keď je to tak fajn nech to je aspoň raz do týždňa 2 hoďky a čo tak urobiť maratón? Ivka súhlasí :). A aspoň 4-hodinový znie moja úplne normálna reakcia ako aktívneho člena bikepoint.sk (3-hodinový v dávnej minulosti už niekto organizoval ). Počiatočný návrh zdvojnásobiť stredňajšiu 2-hodinovku bol časťou zamietnutý, ale keďže je v piatok Valentína, tak nech je Valentínsky maratón.

   

Môj športový šéf Lubko Dupkala z bikepoint.sk mi zaplnil kufor darčekmi pre účastníkov od výmyslu sveta, pridal sa aj Denis Lauko so skvelými nápojmi, Jaro Leucin s ovocím, či šéf Agrelu s čerstvou zeleninou. Neskôr sa pridal aj Palo Truchly z Centra výnimočnosti a mnohí ďalší. Samozrejme potešila ústretovosť samotného Crunchu, či už pri organizácii, či zabezpečením jonťákov, darčekov a pod. Nemožno nespomenúť ani Borisa Karneka známeho maséra či fotografa, ktorý sa ponúkol, že celú akciu nafotí. Nebolo čo závidieť, my v pohybe a do toho blikajúce svetlá, výsledok bol skvelý, ešte raz díky.

Poďme k samotnému priebehu. Keďže to bola v poslednom období ojedinelá akcia, neobišla sa bez menších lapsusov. Viac prihlásených ako bajkov, telefonáty tesne pred akciou (kto, kedy, čo ...), no aspoň budeme múdrejší do budúcna.

   

O 17:00 nastúpili prví jednak na 2-hodinovku jednak na celú 4-hodinovku (teraz vieme, že to bola chyba a do budúcna bude určite len 1 kategória na celý čas). Na prvú 2-hodinovku nastúpil spiner Palo. Zahrial nás tak, že pred koncom väčšina 2-hodinových chcela pokračovať ďalej. Samozrejme nebolo to možné, keďže čakali ďalší prihlásení na 2-hodinovku. Do druhej 2-hodinovky, alebo druhej polovice 4-hodinovky nás rozbehla očarujúca Ivka a vydržali sme až do konca (5 chlapov a 1 útle dievčatko Monika). O 21:00 bol koniec, absolútne vyčerpaní ale zároveň so super pocitom že sme to dali.

Veľká vďaka vyššie spomínaným milým sponzorom. Každý účastník odchádzal s hodnotnými cenami, ktorých bolo toľko, že ich bol problém odniesť.

Pozitíva som spomenul vyššie aj s negatívami. Je to ale len začiatok, všetci s ktorými som sa rozprával chcú viac. Takže v marci dáme 6-hodinovku, možno aj 8-hodinovku :) .

A od apríla hurá na 12-hodinovku , preteky organizované bikepoint.sk v Kálnici, či neskôr na 24-hodinovku do Belej-Nižné Kamence.

To sa bude jazdiť keď budeme takto vytrénovaný i vďaka spinningu v Crunchi.

 

Autor: Rado Tilandy

Diskusia