Riblon kráľom kráľovských etáp - bikepoint.sk

Riblon kráľom kráľovských etáp

vložené 29. 07. 2013 o 15:23

Keď sa darí, tak poriadne. To platí pre Christophe Riblona (AG2R La Mondiale), ktorému sa v priebehu desiatich dní podarilo vybojovať dve vzácne etapové víťazstvá na dvoch medzinárodných Tour, a to Tour de France a Tour of Poland.

Po suchom období trvajúcom tri roky 32-ročný Francúz prelomil svoju smolu najprv na kráľovskej etape Tour de France. V 18. etape Riblon podnikol skorý únik a po predbehnutí Američana Tejeya van Garderena vo finálnych kilometroch záverečného stúpania na Alpe d’Huez mu už nič nestálo v ceste za víťazstvom. Triumfom v jednej z posledných etáp sa Francúz takisto postaral o jediné víťazstvo hosťujúceho Francúzska na stom ročníku Tour de France.

Riblom si mal pôvodne po skončení francúzskej Tour na chvíľu oddýchnuť, avšak kvôli zraneniu spolujazdca sa ho tím rozhodol zaradiť do súpisky na Tour of Poland. To sa ukázalo byť pre AG2R La Mondiale správne rozhodnutie a Riblon dominoval už v druhej kráľovskej etape na svahoch talianskych Dolomitov (prvé dve etapy sa odohrávali v Taliansku).

Priaznivci podávajúci športové tipy na Riblonovo celkové vedenie vyšli len tesne nakrátko. Riblon totiž zaostal za žltým dresom iba o šesť sekúnd a momentálne sa nachádza na treťom mieste.

„Bol som motivovaný zúčastniť sa Tour of Poland a finálne rozhodnutie tak učiniť padlo ešte na konci Tour de France. V Poľsku som chcem najmä zužitkovať svoju dobrú formu a získať aj nejaké tie WorldTour body, ktoré sú pre môj tím veľmi cenné,“ povedal pre športové správy čerstvý víťaz Riblon.

Autor: Juraj Mička

Zdroj a foto: cyclingnews.com

 

Diskusia