Rodriguez má namierené na post jednotky WorldTour - bikepoint.sk

Rodriguez má namierené na post jednotky WorldTour

vložené 09. 10. 2013 o 09:30

Úspešné nedeľné preteky II Lombardia umožnili jazdcovi Joaquimovi Rodriguezovi predstihnúť Chrisa Frooma vo WorldTour rebríčku hodnotenia jazdcov. A keďže Froome pre zranenie vynechá poslednú udalosť kalendára WorldTour, Tour of Beijing (Okolo Pekingu), Rodriguez má už dopredu zabezpečené tretie prvenstvo nadobudnuté počas posledných štyroch sezón.

Španiel Rodriguez momentálne vedie nad Froomom o 20 bodov a nad Alejandrom Valverdem si udržiava náskok 67 bodov. Bez účasti oboch jazdcov na Tour of Beijing tak Rodriguez prišiel o priamu konkurenciu.

Valverde potvrdil koniec svojej sezóny hneď po skončení nedeľných pretekov (obsadil druhé miesto), zatiaľ čo Chris Froome oznámil novinku prostredníctvom Twitteru až v pondelok ráno.

„Nepredstavoval som si takýto koniec sezóny, avšak moje telo má na to iný názor,“ interpretovali športové správy Froomove oznámenie. Brit sa však koncom mesiaca ešte objaví na pretekoch v Japonsku.

Rodriguez nebol na Lombardii jediný, kto si polepšil v celkovom hodnotení. Dan Martin (Garmin-Sharp) sa po zisku štvrtého miesta posunul z 11. miesta na 8. a v prípade dobrého umiestnenia na Tour of Beijing má 27-ročný Ír ešte veľké šance na ďalší postup.

Tím Sky si aj naďalej udržuje svoje prvenstvo v kategórii tímov a krajinám zase vládne Španielsko. Priaznivci domácich cyklistov si môžu stávky na cyklistiku odložiť až na japonské preteky konajúce sa na konci mesiaca, kde sa okrem iných jazdcov predstaví aj Peter Sagan..

 

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

Diskusia