SLOVAK XCM TOUR nová Slovenská MTB séria - bikepoint.sk

SLOVAK XCM TOUR nová Slovenská MTB séria

vložené 19. 02. 2013 o 08:50

Na prelome rokov po tom čo pôvodná CMS-ka postupne zanikla sa na Slovensku zrodila nová MTB séria z názvom SLOVAK XCM TOUR. Prinášame Vám tlačovú správu v plnom znení. Novej sérii držíme palce a samozrejme Vám budeme prinášať aktuality a reportáže z jednotlivých maratónov cez redaktorov bikepoint.sk

Tlačová správa

Športový klub „HORAL – ALTO Slovakia“ vyhlasuje nový seriál MTB maratónov na Slovensku. Nesie názov SLOVAK XCM TOUR a jeho súčasťou je sedem maratónov na Slovensku a dva partnerské preteky v zahraničí.

Vďaka spolupráci so SZC je všetkých sedem pretekov na Slovensku zároveň aj súčasťou Slovenského pohára v XCM disciplíne. SP XCM je nominačným podnikom na Svetový pohár. Aj Majstrovstvá Slovenska XCM sa uskutočnia v rámci tohto nového seriálu. MS XCM sa uskutočnia 18.05.2013 v Dolnej Marikovej.

Maratóny v rámci SP XCM sú určené pre držiteľov licencie SZC. Pre širokú cyklistickú verejnosť sú určené otvorené kategórie pre všetky vekové skupiny, pre ktoré sú určené trasy pre všetky výkonnostné kategórie.

Do celkového poradia v seriáli SLOVAK XCM TOUR sa započítava 6 najlepších výsledkov z celkového počtu 9 maratónov v sezóne.

Na na záver seriálu sa uskutoční tombola pre všetkých účastníkov s absolvovanými šiestimi pretekmi Vďaka sponzorom v nej budú atraktívne ceny. Hlavná cena – kvalitný bicykel.

Úvod seriálu bude 20.04.2013 vo Svätom Jure a záver 14.09.2013 v Hrabušiciach – Slovenskom Raji.

Kalendár:

Dátum Názov maratónu Miesto SP MS

20.04.2013 Kaktus Bike Svätojurský maratón Svätý Jur SP XCM

04.05.2013 Author Šela maratón Lipník nad Bečvou (CZ)

11.05.2013 Hornonitriansky MTB maratón Bojnice SP XCM

18.05.2013 FC Maratón Marikovskou dolinou Dolná Mariková SP XCM MS XCM

08.06.2013 Oravský cyklomaratón Dolný Kubín SP XCM

13.07.2013 Salzkammergut Trophy Bad Goisern (AUT)

03.08.2013 Hornohradský MERIDA MTB maratón Cinobaňa SP XCM

10.08.2013 HORAL MTB maratón Svit - Tatry SP XCM

14.09.2013 DAVORIN XCM Slovak Paradise Hrabušice - Podlesok SP XCM + záver

Trasy:

A trasa – extrém maratón (viac ako 120km) – červená

Výnimočne dlhé a náročné trasy. Celkové prevýšenie je viac ako 4000m. Účastník na takejto trase musí počítať s dlhými hodinami strávenými jazdou na bicykli. Predpokladá to kvalitnú fyzickú prípravu, kvalitný a správne nastavený bicykel a neposlednom rade aj kvalitnú stravu. Sú to aj trasy pre bajkerov, ktorí chcú zažiť oprávnený dobrý pocit z dobre odvedenej práce a možno aj obdiv svojho okolia.

B trasa – maratón ( dlhá trasa od 60 do 120 km ) – purpurová

Jedná sa o klasické tzv. dlhé maratóny. Účasť na nich vyžaduje určité skúsenosti a tréning. Vydať sa na takúto trať vyžaduje okrem pravidelnej prípravy aj kvalitnú techniku a adekvátnu stravu.

C trasa – polmaratón ( krátka trasa cca 40 až 60 km ) – modrá

Ide väčšinou o klasické päťdesiatky, ktoré sú často označované ako polmaratóny. Pretekári absolvujú tieto trasy v čase okolo dvoch hodín. Rekreačným cyklistom zase tieto trasy dávajú možnosť užiť si pomerne dlhý čas na bicykli na technicky primerane náročnej a kvalitne značenej trase.

D trasa – štvrťmaratón ( fitnes trasa cca 20 až 30 km ) – oranžová

Pretekári na tejto trase síce získavajú body do celkového hodnotenia v seriáli, ale na samotnom maratóne sa vyhlasujú buď iba určité kategórie, alebo nie sú súťažné vôbec.

Zdroj: SLOVAK XCM TOUR 

Luboš Dupkala

Diskusia