"Slovensko-Madarsko 1:3" nová MTB séria

vložené 02. 06. 2015 o 08:36

Slovensko – Maďarsko 1:3

„Pedál MTB Tour“ je názov nového MTB seriálu ktorý spája 4 podujatia. 3 na severovýchode Maďarska doplňa 1 Slovenský v metropole východu.

Blato, Víno, Nováčik, Singletrack ....

Tieto sú najvýstižnejšie 4 slová ktorými by sa dali charakterizovať jednotlivé podujatia...

V Miškolci si účastníci prvých ročníkov určite najviac pamätajú blato. Minulý rok však sa už pretekalo za ideálnych suchých podmienok a ukázala sa pravá tvár a nádherná trať pohoria Bükk. Preteky sa konajú vždy na druhý deň v nedelu po sobotnajšom medzinárodnom horskom bežeckom preteku . organizátori spojili tieto športy dokopy aj s možnosťou spoločného hodnotenia.

Malebná dedinka Erdőbénye leží v srdci Zemplína a je známa svojou pohostinnosťou a vinohradmi. Po ročnej prestávke si účastníci Drótszamár festivalu môžu opäť vychutnať krásu Zemplína a kvalitné víno z miestnych pivníc.

Na hranici Slovenska a Maďarska , v Slovenskom Novom Meste (Sátoraljaujhely) sa koná prvý ročník MTB maratónu. Zázemie a štart pretekov je priamo na námestí v centre mesta, a vedie cez Zábavný Park Zemplín, kde môžu stráviť čas rodiny s deťmi počas pretekov a povzbudzovať pretekárov.

Vo finále v Košiciach Vás čaká už 12.ročník maratónu po vlani obnovenej trati plnej jednostopových chodníkov „Singletrackov“ . Nezabudnuteľný zážitok na všetkých tratiach doplnený o detské preteky a zaujímavé prémie so zázemím v rekreačnej oblasti Jahodná.

Je to prvý seriál zameraný na tuto lokalitu. Pohoria Bukk , Zemplín a lesy v okolí Košíc ponúkajú fantastické podmienky pre bajkerov. Okrem založenia tradície a rozvinutia cezhraničnej spolupráce je cieľom seriálu ukázať krásu jednotlivých oblastí, vtiahnuť začiatočníkov a amatérov z okolia do športu, do cyklistiky. Na každej akcii si prídu na svoje amatéri aj skúsený pretekári zároveň. Pre doprovod sú pripravené rôzne sprievodné akcie a možnosti oddychu. Na najlepších v seriáli čakaju hodnotné ceny.

Seriál štartuje už najbližší víkend , v nedeľu 7.6. v Miškolci.

 

Podujatia Pedál MTB Tour 2015:

 

7. Jún 2015. - IV. KONDENZGYÍK MARATON (MISKOLC)

27. Jún 2015 - V. ERDŐBÉNYE DRÓTSZAMÁR FESZTIVÁL (ERDŐBÉNYE)

22. August 2015 - SÁTORALJAÚJHELY MARATON (Slovenské Nové Mesto)

19. September2015 - ŠKODA MTB Singletrack Maratón KOŠICE

 

Viac informácii nájdete na stránke seriálu www.pedalmtbtour.eu

Autor:Luboš Dupkala

Zdroj a foto : www.pedalmtbtour.eu

Diskusia