Talianska tlač zverejnila podrobnosti o Giro d’Italia 2013 - bikepoint.sk

Talianska tlač zverejnila podrobnosti o Giro d’Italia 2013

vložené 26. 09. 2012 o 16:03

Pred oficiálny predstavením novej trate budúcoročného Giro d’Italia, ktoré je na programe nadchádzajúcu nedeľu, prezradila talianska tlač niektoré detaily tohto trojtýždenného preteku. RSC Sport už oznámil, že náročný závod sa začne 4. mája v meste Neapol a namiesto Milána bude 26. mája končiť v Brescii.

Športové správy periodika Tuttosport prezradili prítomnosť novej etapy na ostrove Ischia. Zaujímavosťou je, že malý ostrov neďaleko Neapolu, ktorý sa budúci rok stane dejiskom časovky, preteky nehosťoval od roku 1959. Rozhodnutie začleniť ostrov do pretekov naznačuje povahu závodu v Neapoli – v pobrežnom meste sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude na mestskom okruhu jazdiť cestná etapa.

Etapy prvého týždňa Gira majú nesmerované na juh Talianska. Novinky takisto spomínali prítomnosť dlhej časovky naplánovanej po týždni závodenia, ktorá by mohla výrazne premiešať priebežné poradie. Okrem už spomínaných časoviek môžu v 19. etape jazdci takisto očakávať horskú časovku. Celková dĺžka časoviek sa tak blíži ku 100km.

Prvý deň oddychu je zatiaľ naplánovaný na 13. máj po odjazdení etapy vo Florencii. Na tipovanie víťaza je síce ešte priskoro, už teraz je však jasné, že domáci jazdec Vincenzo Nibali s novým tímom Astana bude horúci kandidát na taliansky titul. Od Nibaliho sa očakáva, že presvedčí Bradleyho Wigginsa a jeho tím Sky, aby sa snažil o vzácny double Giro d’Italia a Tour de France.

Finálová etapa Gira končiaca v Brescii bude začínať v meste Vincenza na počesť 30. výročia smrti talianskeho konštruktéra Tullia Campagnola.

https://www.youtube.com/watch?v=Pmhd0jjZwWM

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

 

Diskusia