Tom Boonen pre pád predčasne skončil na Tour of Flanders - bikepoint.sk

Tom Boonen pre pád predčasne skončil na Tour of Flanders

vložené 02. 04. 2013 o 10:00

Podobného triumfu, aký dosiahol Peter Sagan či Fabian Cancellara, sa na Tour of Flanders nedočkal Tom Boonen (Omega Pharma-QuickStep). Hneď v úvode preteku—19 kilometri—totiž jazdca vyradil tvrdý pád. Navyše rozsah poranení spôsobil, že Boonen určite nenastúpi na Paríž-Roubaix a tým sa viac-menej skončilo aj jeho jarné ťaženie na klasikách.

Boonen pri páde dopadol na ľavú stranu tela a poranil si koleno, lakeť a bok. Aj napriek bolesti ale jazdec zvládal nastúpiť do sanitky sám bez pomoci. Po prevoze do nemocnice sa podrobil röntgenu. Našťastie pre Boonena vyšetrenia neodhalili žiadne zlomeniny.

„Tom má pomliaždeniny na ľavom boku rovnako ako rany aj na kolene a lakti. Zraneniu sa nevyhlo ani pravé koleno, ktoré si dokonca vyžiadalo pár štichov,“ povedal pre športové správy jazdcov tím.

Pelotón sa vo vysokej rýchlosti posunul na vozovke mierne doľava, čo zapríčinilo Tomovu zrážku s plastovou dopravnou značkou. Jazdec bol v momente na zemi a bezprostredne po zrážke mal problémy sa nadýchnuť. Boonenovi bolo jasné, že niečo nebolo v poriadku, pretože pociťoval silnú bolesť na ľavej strane tela. S viacerými ranami na tele si Belgičan uvedomil, že závod sa preňho skončil.

Po dohode s lekárskym tímom Boonen smutne prehlásil svoju neúčasť na ďalšej WorldTour klasike Paríž-Roubaix. Pre mladého jazdca to bolo určite ťažké rozhodnutie.

Tipovanie na jazdcove dobré výkony po zbytok sezóny je v súčasnosti veľmi otázne. Sám Boonen priznal, že tento rok asi nebude jeho rokom, pretože sa mu už prihodilo veľa problémov.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

Foto: Twitter

Diskusia