Tony Martin opustil Vueltu - bikepoint.sk

Tony Martin opustil Vueltu

vložené 11. 09. 2013 o 16:54

Tony Martin (Omega Pharma-QuickStep) sa počas 15. etapy Vuelty rozhodol opustiť stále prebiehajúce preteky z dôvodu prípravy na obhajobu majstrovského titulu v časovke na nadchádzajúcich Majstrovstvách sveta vo Florencii.

Jedným z dôvodov opustenia pretekov boli pre úradujúceho majstra nízke teploty, ktoré sa v sobotu postarali o podchladenie Taliana Ivana Bassa. Martin nechcel riskovať podobný osud a ohroziť svoju prípravu na Majstrovstvá sveta, a tak rovnako ako Phillipe Gilbert odstúpil z Vuelty počas nedeľnej 15. etapy.

„Po extrémne nízkych teplotách a daždi počas prvej hodiny nedeľnej etapy som sa s tímom zhodol na tom, že preteky nedokončím. Sobotná etapa zaznamenala pokles teploty z 30°C na 4°C a bola to rozhodne najneobvyklejšia etapa, na ktorej som kedy jazdil,“ povedal Tony Martin.

Aj keď Martina na časovke Vuelty dokázal predbehnúť Fabian Cancellara, nemecký cyklista sa môže pýšiť aspoň svojim 174km individuálnym únikom v šiestej etape, kde ho pelotón dobehol až v záverečných 200m. Jeho dobrá forma by sa vo Florencii mala preto postarať o početné športové tipy fanúšikov.

„Veľmi sa teším na Majstrovstvá sveta a nerád by som pred nimi ohrozil svoju formu. Opustenie Vuelty nebolo jednoduché, avšak moja pozornosť sa teraz sústredí iba na Florenciu,“ dodal.

Do začiatku Majstrovstiev sveta ostáva menej ako dva týždne. Prostredníctvom stávky na cyklistiku je možné vyjadriť podporu favoritom, napríklad domácemu Petrovi Saganovi.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

 

Diskusia