Tour of Alberta 3.9. - 8.9.2013 - bikepoint.sk

Tour of Alberta 3.9. - 8.9.2013

vložené 02. 09. 2013 o 23:56

Šesť etapový kanadský závod začína v utorok 3. septembra v Edmontone a končí v nedeľu 8. septembra v Calgary.

Prvý ročník Tour of Alberta meria 850 kilometrov. Na úvod čaká pretekárov prológ s dĺžkou 7,8 kilometra. Prvá etapa meria 155 kilometrov a vedie z Strathcona Country do Camrose. Druhá etapa má 185 kilometrov a štartuje v Devone a končí v Red Deer. Tretia etapa začína v Strathmore a cieľ má po 175 kilometroch v Drumhelleri. Štvrtá etapa meria 210 kilometrov a začína v Black Diamonde a končí v Canmore. Záverečná piata etapa začína v Okotoks a cieľ je v Calgary po 150 kilometroch.

Na štarte v Edmontone bude 15 tímov - BMC Racing Team, Team Garmin - Sharp, Orica GreenEDGE, Cannondale Pro Cycling, Team Argos - Shimano, Belkin Pro Cycling Team , Champion System Pro Cycling Team, United Pro Health Care Cycling Team, Bissell Pro Cycling, Equipe Garneau-Quebecor, Jelly Belly p/b Kenda, Optum p/b Kelly Benefit Strategies, Team SmartStop p/b Mountain Khakis, 5 Hour Energy p/b Kenda Racing Team, Canadian National Team.

Medzi najväčšie hviezdy na Tour of Alberta patria svetová dvojka PETER SAGAN (Cannondale Pro Cycling), Cadel Evans (BMC Racing Team), Ryder Hesjedal a David Milar (obaja Garmin - Sharp), Robert Gesink (Belkin Pro Cycling Team).

 

 

Autor: Milan Majtán

 

Diskusia