Tour of Oman 18. - 23. 2. 2014 - bikepoint.sk

Tour of Oman 18. - 23. 2. 2014

vložené 16. 02. 2014 o 19:51

Etapové preteky Okolo Ománu sú posledným pretekom na Arabskom poloostrove. Začínajú v utorok 18.2. v As Suwayq Castle a po 916. kilometroch budú končiť v nedeľu 23.2. v Matrah Corniche. Organizátorom Tour of Oman je spoločnosť A.S.O.

Pretek má šesť etáp a na rozdiel od rovinatých pretekov v Dubaji a Katare čakajú na pelotón aj kopce. Prvé dve rovinaté etapy budú patriť šprintérom, v tretej a štvrtej musia cyklisti prejsť cez kopce aby v piatej etape vystúpili do cieľa na Zelenej hore. Záverečná šiesta etapa bude zas rovinatá.

Na štarte bude 18. tímov (Ag2r La Mondiale, Astana Pro Team, Bardiani CSF, Belkin Pro Cycling Team, BMC Racing Team, Cannondale Pro Cycling Team, FDJ. fr, IAM Cycling, Team Katusha, Lotto-Belisol, Team NetApp-Endura, Omega Pharma-Quick Step, Orica-GreenEdge, Team Sky ProCycling, Team Tinkoff-Saxo, Topsport Vlaanderen, Trek Factory Racing Team, UnitedHealthcare Pro Cycling).

V piatom ročníku Okolo Ománu sa predstavia aj dvaja slovenská cyklisti. Víťaz Tour of Oman 2012 PETER VELITS (BMC Racing Team) a víťaz troch etáp z minulých ročníkov PETER SAGAN (Cannondale Pro Cycling).

Vlaňajšie víťazstvo a červený dres bude obhajovať Chris Froome (Team Sky ProCycling). O víťazstvo sa budú usilovať aj Vincenzo Nibali (Cannondale Pro Cycling), Joaquim Rodriguez (Team Katusha), bratia Schleckovci (Trek Factory Racing Team).

 

 

Autor: Milan Majtán

 

Diskusia