Už túto sobotu. Škoda maratón Marikovskou dolinou 2015 - bikepoint.sk

Už túto sobotu. Škoda maratón Marikovskou dolinou 2015

vložené 26. 05. 2015 o 15:15

Ahojte,

 

Srdečne Vás chceme všetkých pozvať na ďalší ročník Škoda maratónu Marikovskou dolinou 2015, opäť sa vraciame ku koreňom a to zmenou zázemia z Dolnej Marikovej späť na lúku do Udiče. Nadviazali sme na minuloročnú mimoriadne úspešnú spoluprácu s hlavným partnerom Škoda, znamená to teda zlepšené podmienky v zázemí pretekov, kopec atrakcií pre detský doprovod a celkovo atmosféru pravého závodu. To hlavné ale zostane už niekoľko rokov nezmenené – hravá, krásna, technická ale pritom na svoju dĺžku extrémne náročná trať postavená bikermi pre bikerov. Myslíme samozrejme aj na menej trénovaných jedincov a na rodiny z deťmi, pre ktorých sú pripravené kratšie, menej náročné ale rovnako krásne trate.

V sobotu 16.5.2015 budú odštartované preteky na 20 km (310 m), 40 km (920 m) a hlavný pretek na 64 km (1520 m), okrem toho detský závod. Každý, kto už na našom maratóne niekedy štartoval si určite zapamätal trať, ktorá je postavená tak aby spĺňala podmienku pravého horského maratónu a to bez kompromisov v podobe asfaltu alebo nudných zvážnic. Základom je veľké množstvo singletrackov, ktoré začínajú už zhruba na desiatom kilometri, závodníkom ašpirujúcim na „bedňu“ doporučujem prísť sem medzi prvými, obiehanie pomalších pretekárov tu je trochu problematické a vyžaduje vzájomnú ohľaduplnosť. Tieto úseky sú doplnené lúčnymi prejazdmi z nádhernými výhľadmi na blízku priehradu, to všetko s neopakovateľnou májovou vôňou rozkvitnutých lúk a lesov.

Druhá polovica dlhej trate má v sebe prídavok prudkých, miestami až nekonečných stúpaní doplnených ďalšími úsekmi „singláčov“ z následnými rýchlymi zjazdmi. Okruh o dĺžke 64 km určite nepatrí medzi najdlhšie ale pozor, hlavne pre menej trénovaných jedincov to môže byť až priveľké sústo, celkové prevýšenie je vzhľadom na povrch a absenciu zvážnic alebo iného spevneného povrchu značné.

Samozrejmosťou je bohatá tombola, sprievodný program ale hlavne skvelá trať navrhnutá s cieľom čo najviac si užiť pravú a nefalšovanú horskú cyklistiku. Štart na dlhej trati začína o 10:00 hod, krátka trať bude odštartovaná o 10:25, štvrťmaratón o 10:50. Štartovné je 12 EUR na všetkých tratiach (uhradené do 24.4.2015), po tomto termíne a v deň štartu 19 EUR, v štartovom balíčku si nájdete kopec zaujímavých vecí, ktoré sa hodia každému bajkerovi.

Celé podujatie je zaradené do Škoda bike Open Tour, takisto do seriálu Slovak XCM Tour a je súčasťou Slovenského pohára v XCM. Po novom sme súčasťou Česko Slovenskej MTB Tour (predtým Valašsko Považská séria).

Kompletné propozície spolu s ďalšími informáciami nájdete na našej domovskej stránke www.fcteam.sk. Prihlasovanie na maratón je spustené na stránke http://www.cyklo.sao-tatry.sk

 

Uvidíme sa na štarte, želám krásny zážitok zo závodenia v krásnej prírode.

FC Team

Autor: Luboš Dupkala

Foto: FC TEAM

Diskusia