Vynútený oddych pre Morena Mosera - bikepoint.sk

Vynútený oddych pre Morena Mosera

vložené 04. 09. 2013 o 18:38

Cannondale začiatkom týždňa stiahol Morena Mosera z pretekania/tréningu a naordinoval mu vynútený oddych. Rozhodnutie jeho tímu je založené na jazdcovej únave a zníženej imunite. Momentálne nie je známe, či to pre jazdca znamená koniec sezóny, alebo nie.

Moser mal tento rok na jazdca vo svojich rokoch naplánovaný veľmi intenzívny program, ktorý celkom zahŕňal až 68 dní pretekania. Talian sa zúčastnil pretekov ako Tirreno-Adriatico, Tour de Romandie, Tour of Suisse a takisto debutoval aj na Tour de France. Debut sa navyše neobišiel bez úspechu – Moreno získal v náročnej 18. etape tretie miesto. Náročný program si však vybral svoju daň, o čom svedčia Moserove aktuálne výsledky.

Talian najprv nedokázal dokončiť predposlednú etapu pretekov Eneco Tour v Belgicku a vzápätí nedokončil ani Vattenfall Classics v Nemecku. Cyklista teraz podľa informácii tímu podíde sérii vyšetrení a po konzultáciách tím naplánuje jeho návrat.

Na druhej strane, ďalší zranený taliansky cyklista Fabio Sabatini, ktorý si počas pretekov USA Pro Challenge zlomil dva stavce, dostal zelenú pre návrat do Talianska. Jazdec tímu Cannondale bol dva dni po nehode operovaný v špecializovanej nemocnici v Denveri a po ďalších dvoch týždňoch je schopný presunu do Európy. Doktori sa navyše zhodli, že Sabatini sa zhruba za štyri mesiace bude môcť pomaly vrátiť späť do tréningu.

Priaznivci tímu Cannondale môžu v súčasnosti využiť tipovanie na výkon Ivana Bassa bojujúceho na pretekoch Vuelta a España. Talian sa po desiatej etape nachádza so stratou dvoch minút a 20-tich sekúnd na siedmom mieste.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com

Diskusia