Wiggins vrámci prípravy na Giro uprednostňuje tréning pred pretekmi - bikepoint.sk

Wiggins vrámci prípravy na Giro uprednostňuje tréning pred pretekmi

vložené 11. 02. 2013 o 22:02

Bradley Wiggins oficiálne potvrdil, že pred blížiacim sa Giro d’Italia obmedzí svoje pretekanie. Britský jazdec tým pádom vypustí z plánu Tirreno-Adriatico a namiesto toho sa bude pripravovať v tréningovom kempe na jednom z kanárskych ostrovov Tenerife.

Úradujúci šampión Tour de France sa tento týždeň predstaví na Tour of Oman spolu s mnohými rivalmi, medzi ktorými nebudú chýbať Vincenzo Nibali a Alberto Contador. Po Ománe má Wiggins namierené na najjužnejší španielsky ostrov, kde sa vo vysokej nadmorskej výške a izolácii bude pripravovať na náročné Giro d’Italia.

„Po tomto preteku idem na Tenerife. Nezúčastním sa na Paríž-Nice, Tirreno-Adriatico, alebo žiadnom z týchto závodov,“ povedal pre správy o cyklistike sám Wiggins.

Ostrov západne od afrického pobrežia poskytuje priaznivé podmienky na prípravu na talianske Giro. Mnohé pohoria a kopce umožnia Wigginsovi trénovať vo vysokej nadmorskej výške a pozdĺž pobrežia. Minulý rok sem Wiggins takisto zavítal pred svojim úspechom na Critérium du Dauphiné a Tour de France.

Omán bude pre skupinu pripravujúcu sa na Giro posledným pretekom až do marcovej Volta a Catalunya a aprílového Giro del Trentino a Liège-Bastogne-Liège. Jazdci dávajú jednoznačne prednosť menším pretekom pred závodmi WorldTour.

„Teší náš, že Bradley Wiggins využíva nášho preteku ako prípravu na jeho sezónu,“ vyjadril svoje potešenie spolumajiteľ Tour of Oman Eddy Merckx. „Uvidí, ako je na tom a ako tvrdo má ešte pracovať. Alberto Contador, Chris Froome, Vincenzo Nibali, Cadel Evans...všetci sú tu.“

Poriadna príprava Wigginsa pred náročným etapovým pretekom by mala zaručiť tipovanie fanúšikov na jeho dobrý výkon.

Autor: Juraj Mička

Zdroj: cyclingnews.com, uciworldtour.com

Foto: www.flickr.com

 

Diskusia