Strade Bianche 2018 - bikepoint.sk

Strade Bianche 2018

vložené 03. 03. 2018 o 18:34

V cieli sa dnes očakával ako prvý Michal Kwiatkowski, Zdeněk Štybar, PETER SAGAN, Greg Van Avermaet či Alejandro Valverde, ale z prvenstva na klasike Strade Bianchce sa tešil napokon iný cyklista.

Na štarte v meste Siena čakali dnes na cyklistov dva stupne nad nulou a dážď. Doposiaľ najhoršie počasie počas dvanástich ročníkov talianskej WorldTour klasiky Strade Bianche. Pretekárov tak čakali dnes ťažké 184. kilometrové preteky s jedenástimi úsekmi štrkových ciest s dĺžkou 63 kilometrov, ktoré sa zmenili na blato. V Toskánsku ešte dva dni pred pretekmi snežilo.

Šesťdesiat kilometrov od cieľa sa roztrhol oklieštený pelotón po pádoch, na viaceré skupiny. V prvej skupine boli takmer všetci favoriti na víťaza, vrátane Slováka PETRA SAGANA.

Štyridsaťpäť kilometrov pred cieľom zaútočila dvojica Romain Bardet (AG2R La Mondiale) a aktuálny majster sveta v cyklokrose Wout Van Aert (Vérandas Willems-Crelan) a začala navyšovať svoj náskok. Osemnásť kilometrov do cieľa sa vydal z tretej skupiny do stíhacej jazdy vedúceho dua Tiesj Benoot (Lotto Sodal), ktorú dostihol a na poslednom štrkovom úseku zaútočil a dostal sa do čela.

Do cieľa na Piazza del Campo v Siene prišiel Belgičan Benoot ako prvý s náskokom 39. sekúnd na druhého Francúza Bardeta a 59 sekúnd na tretieho Belgičana Van Aerta.

PETER SAGAN (BORA - hansgrohe) prešiel cieľom na 8. mieste so stratou 2:08 min.

Dvadsaťtri ročný Tiesj Benoot dosiahol svoje životné víťazstvo.

 

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia