MSR alebo ako si vybojovať

MSR alebo ako si vybojovať "bedňu"

vložené 20. 06. 2023 o 14:53

Moja premiéra na MSR a hneď bedňa.

V sobotu 17.06 sa konal na Teplom Vrchu pri Rimavskej Sobote 7. ročník cestných pretekov  ,,Peklo Gemera“ , ktoré boli zároveň aj Majstrovstvá Slovenska Masters. Organizátorom bol SZC v spolupráci s Cyklistickým klubom Rimavská Sobota. Trať merala92 km s prevýšením 1354 m.

Na cestu som vyrazil  asi dve hodinky pred určeným časom na registráciu. Čakalo ma 170 km cesty, z Prešova na Teplý Vrch. Keďže som si na diaľnici  v aute spomenul, že som zabudol  fľaše na vodu a časová rezerva na návrat po ne už nebola, tak som ich skúšal kúpiť v Košiciach. Ale v sobotu ráno pred ôsmou  nie sú žiadne cyklo-obchody otvorené, tak som v Košiciach nepochodil ani v supermarkete.  Našťastie o 8:30 otvárali v Rožňave, čo bolo po ceste  bicyklový obchod. Nezohnal som tam žiadny iontový nápoj, no v uvedenom obchode bol ochotný predavač a zároveň pretekár VRL Pišta, ktorý mi podaroval zo svojich súkromných zásob gel a magnézium, aby som nešiel len na čistú vodu. Za čo mu ešte raz ďakujem.

Doposiaľ som jazdil len MTB maratóny, cestné preteky som len toho roku chcel vyskúšať. Preteky na ceste sa mi zdali nudné oproti MTB. Už po prvom kole VRL som zmenil názor. Je to skutočná zábava, adrenalín a taktická hra,  ako šach na ceste. Keďže som len pred dvoma mesiacmi skúšal prvý krát jazdu v pelotóne, musel som dávať pozor, aby som niekoho nezhodil, a nespôsobil hromadný pád na takej akcii ako MSR. Hlavne v zjazdoch, kde sa išlo veľkou rýchlosťou, to by bolo riadne faux pas. Našťastie sa nič také nestalo.  Preteky prebiehali v pohode, nepršalo aj keď hlásili búrku. Kondíciu som na taký pretek mal, veď trénujem pod taktovkou podľa mňa najlepšieho trénera s akým môžem spolupracovať. Vďaka našej spolupráci som skončil na bedni. Konkrétne na treťom mieste v kategórii Masters B.  Hneď za takými borcami ako Janči Halík a Tomáš ,,CEPO“ Cepka. Bola mi česť stáť s nimi na bedni. O to viac ma to teší, že som len štyri týždne po zlomenine zápästia.

Teším sa na ďalšie cestné preteky.

Odkaz na celkové výsledky: https://my.raceresult.com/249947/results

Diskusia