Otvárací maratón sezóny v aprílovom počasí. - bikepoint.sk

Otvárací maratón sezóny v aprílovom počasí.

vložené 02. 05. 2023 o 14:56

Po dvojročnej pauze sa 29.04. vo Svätom Jure konal už 14. ročník MTB maratónu, ktorý bol otváracím kolom série ŠKODA BIKE OPEN TOUR a zároveň 1. kolom Slovenského pohára v XCM.

Pre vytrvalcov a nadšencov horskej cyklistiky a aj pre deti boli tento rok pripravené 4 trate s rôznou dĺžkou. Tá najdlhšia mala 70 kilometrov s prevýšením 2 000 metrov. Stredná bola dlhá 42 kilometrov s prevýšením 1200 metrov, ktorá bola určená aj pre kategóriu e-bike. Krátka s dĺžkou 21 kilometrov, mala prevýšenie 550 metrov. Pre rodiny s deťmi bola pripravená trať FAMILY s dĺžkou 5 kilometrov a prevýšením 60 metrov.

Prezentácia na preteky bola na futbalovom štadióne Svätý Jur. Všetko prebiehalo plynulo a bez čakania.

Štart pretekov umiestnili na námestie vo Svätom Jure, kde za výdatnej dažďovej nádielky zaznel prvý výstrel. Bolo to presne o 10:00, kedy štartovali pretekári dlhej trate. Na štart nastúpilo 107 vytrvalcov.

V kategórii E-bikov sa postavilo na štart 30 milovníkov elektrického pohonu.

Stredná trať štartovala o 11:00, kde pretekalo 267 bikerov a bikeriek.

Na krátkej trati 194 nadšencov MTB.

Trať za prispenia aprílového dažďa bola blatistá, ale stále dosť bezpečná. Čo by to bol za MTB maratón bez trochu blata, to by sa ani nerátalo. Na trati boli pripravené občerstvovacie bufety po každých prejdených 15km. Všade na disponovaných úsekoch boli regulovčíci, ktorý oduševnene  povzbudzovali a tým pozitívne naladili zmoknutých pretekárov.

Spoločným cieľom všetkých tratí bol futbalový štadión, kde bolo samotné zázemie pretekov, ako aj umývanie bicyklov a sprchy pre štartujúcich. A veru bolo čo umývať.  Štartujúcich a ich bicykle, by ste spoznali až po tejto vodnej procedúre.;

Vyhlásenie výsledkov začalo 15:30, kde boli ocenený prvý  traja najúspešnejší z každej kategórie. Všetko prebiehalo pekne načas a podľa plánu.

Prvý traja muži na dlhej trati:

1. Michálek Miroslav (CYKLOSTORE Trenčín)
2. Murárik Ľubomír (WLRMcc)
3. Kostelničák Martin (ProCycling AONE Bratislava)

Prvé tri ženy na dlhej trati:

1. Keseg Števková Janka (OUTSITERZ)
2. Wagner Stefanie (50 Shades of Dust)
3. Tichá Kristína (Cys Akadémia Petra Sagana)

Odkaz na kompletné výsledky: https://www.sportsofttiming.sk/sk/zavod/overview/7708

Po vyhlásení výsledkov nasledovalo bohatá tombola s peknými cenami.

Ďakujeme za skvelú atmosféru, a športovo využitú sobotu. Dúfam, že sa na budúci rok bude konať 15. ročník a teším sa znova.

 

Autor: Patrik Paumer

Diskusia