Kráľovský maratón 2021 - zrušenie pretekov - bikepoint.sk

Kráľovský maratón 2021 - zrušenie pretekov

vložené 13. 07. 2021 o 16:40

Z dôvodu očakávanej nepriaznivej pandemickej situácie sme sa po náročnom zvažovaní rozhodli, že v roku 2021 Kráľovský MTB maratón nebudeme organizovať.

Neistota. To je hlavný dôvod, prečo sa do toho nechceme púšťať. Máme povolenia, zverejnené propozície, team ľudí, všetko je pripravené na spustenie prihlasovania. Na druhej strane vnímame odborníkov očakávajúcich, že počas leta - najmä v jeho druhej polovici - sa pandemická situácia zhorší. Netušíme ako sa to bude vyvíjať - protipandemické opatrenia často nie sú v rukách odborníkov, ale politikov, čo je u nás ďalší prvok neistoty.

Kto niekedy bol na našom MTB maratóne vie, že sa snažíme o kvalitnú organizáciu. Je za nami 13 ročníkov, vrátane minuloročných Majstrovstiev SR. Nechceme to robiť na pol plynu, nechceme investovať do príprav množstvo času, energie a riskovať, že opatrenia sa pred maratónom sprísnia a budú nás obmedzovať, či v horšom prípade nám ho neumožnia zorganizovať vôbec.

Z nášho rozhodnutia nemáme radosť, ale riziká sme vyhodnotili tak, že za súčasných okolností a prognóz na august nevidíme zmysel pokračovať v prípravách na maratón. Budeme však radi, ak sa mýlime a tretia vlna nás minie alebo bude aspoň bez významných následkov.

Sme optimisti a veríme, že v nasledujúcom roku bude situácia lepšia. Poznačte si dátum 20.08.2022 - v túto sobotu sa vidíme na ďalšom ročníku Kráľovského MTB maratónu!

Na záver nám dovoľte poďakovať všetkým, ktorý už nám tento rok pomáhali a aj tým ktorý nám boli pripravený pomáhať. Bez Vás by sme nemohli organizovať ani jeden ročník. Ešte raz veľké ĎAKUJEM.

Prajeme pekný deň

Team PEGAS& Marián Králik

Diskusia