Pozvánka: ŠKODA MTB Singletrack Maratón Košice 2018 - bikepoint.sk

Pozvánka: ŠKODA MTB Singletrack Maratón Košice 2018

vložené 20. 08. 2018 o 14:27

15.ŠKODA MTB Singletrack Maratón Košice – Jubilejný a Majstrovský...

1.septembra 2018 sa uskutoční už 15.ročník tohto jedinečného a obľúbeného podujatia na Slovensku. Tento krát aj ako Majstrovstvá SR v MTB maratóne .

Do Košíc sa tento rok chystajú nielen nadšenci pravého bikovania a milovníci singláčov. Stretne sa tu aj Slovenská špička v horskej cyklistike . Po rvý krát sa Majstrovstvá SR v Maratóne uskutočnia v Košickom Kraji a prémiovo sa rozdajú majstrovské dresy aj v kategóriách Masters.

„Prípravy sú v plnom prúde, Trasy už máme vyčistené a pripravené . Registrácia beží a máme už potvrdenú účasť najväčších favoritov na Majstrovské tituly . Slovákov doplnia aj kvalitný zahraniční pretekári. Nebudú chýbať víťazi predchádzajúcich ročníkov, Maďari Péter Szalay a Andras Szatmáry. Najväčší favorit na zisk Majstrovského titulu Tomáš Višňovský (Česká Sporitelna Accolade) berie aj parťáka z tímu, jedného z najlepších maratóncov v českej republike, legendu  Pavla Boudného. Košické single prídu skúsiť aj vo výbornej forme jazdiaci Martin Kostelničák (greenbike aloha team) ,  Vlado Hojdík ( ProEfekt TEAM ) , domáci Filip Sklenárik ( ProEfekt Team ) a favorit na Juniorský titul Jakub Jencuš (ProEfekt Košice) „  - približuje nám aktuálne informácie Tomáš Hauser – riaditeľ pretekov.

Nie je to však len o víťazoch , ale hlavne o zábave...

Popri bojoch o Majstrovské tituly to bude predovšetkým klasický MTB maratón, otvorený pre všetky vekové kategórie a výkonnostné skupiny.

Toto podujatie si bikeri obľúbili aj vďaka tomu že na singloch nejde len o čas a výsledky ale predovšetkým o zábavu a zážitok z jazdy. Trať maratónu preto už viacerí označili ako najkrajšiu na Slovensku. 

Najmenší bikeri od 1 do 14 rokov sa môžu vyblázniť na detských pretekoch ŠKODA Junior Race, ktoré sú súčasťou programu priamo v areáli  na trávnatej ploche a Pump-Tracku. Naháňat ich bude maskot, medveď Kodiaq a pri trati bude postavený aj skákací hrad.

Najkratšia 20km trasa je navrhnutá tak, aby bola ľahko zvládnuteľná pre začiatočníkov a rodiny s deťmi. Prechádza cez najvyšší bod trasy, chatu Lajoška a nahliadne aj do ľahších singlov. Na tejto trase dokonca môžete štartovať po novom aj na elektrobiku.

50ka je tá pravá zábava, čo pravý biker nemôže vynechať . Čaká vás opäť 32km! singletrackov. Väčšina z nich je prírodného charakteru, ale z časti vedie aj po stavaných Košických cyklotrailoch-KE.CY.
Ani mimo singlov sa nudiť nebudete. Singletracky totiž spájajú pekné lesné cesty, prejazdy po mostíkoch, schodoch a okolo rekreačných oblastí.  Na vyše sú na trati aj prémie. Na 7. km je Horská prémia Lajoška a na 30.km technická prémia „Kopec pravdy“, ktorý je krátky 100m úsek do kopca a pre možnosť vyhrať hodnotnú cenu, netreba byť najrýchlejší, stačí tento kopec vyšliapať v sedle bicykla.  Všetky úseky trate sú upravené, vyčistené a značené tak aby boli bezpečné a zábavné aj pre menej skúsených bikerov.

Na jednookruhovej dlhej 80km trase sa nájdu všetci vytrvalci a praví maratónci. Tí, ktorí si zvolia tuto trasu si môžu vychutnať ešte aj najdlhší 6km dlhý singletrack - Poľovnícky chodník, ktorý je jedným z najstarších prírodných singletrackov v okolí.  Výhľady na Košickú kotlinu a nedotknutú prírodu v chránenom území oblasti Čiernej Hory a Vysokého Vrchu sú garanciou na dokonalý bikerský zážitok.

 

Pre kluby, tímy a firemné partie je na 20 a 50km trati aj súťaž tímov. Do jedného tímu sa môže prihlásiť ľubovoľný počet jazdcov z danej trasy. Hodnotí sa výsledok 4 najlepších z tímu bez rozdielu pohlavia a kategórie.

Pre tých, ktorí si chcú singletracky z preteku zopakovať alebo spoznať ešte ďalšie, zlepšiť si techniku alebo len stráviť ďalší príjemný deň na singloch, pripravili na nedeľu organizátori podujatia a samotní tvorcovia KE.CY trailov akciu s názvom „KE.CY SINGLETRACK TOUR“ .

Prihlasovanie už beží, očakáva sa rekordná účasť....

Prvých 500 prihlásených so zaplateným štartovným dostane bohatý štartovací balík zdarma.   
Motiváciou a zaslúženou odmenou pre najlepších sú hodnotné ceny pre víťazov kategórií a prémií, ale určite aj finančné odmeny.
Hlavnou cenou v tombole, ktorá sa žrebuje z pomedzi všetkých účastníkov je reprosústava v hodnote 990€. Už tradične sú pripravené odmeny pre najmladšieho a najstaršieho pretekára(ku), pre najťažší bicykel na trati (mimo E-bike)  a pre naj bikerku aj titul MISS Košický MTB maratón .

 

official aftermovie z 2017 :

 

Prihlásiť sa môžete na tomto odkaze :

http://www.cyklopretekykosice.sk/sk/skoda-mtb-singletrack-maraton-kosice/prihlasenie

Pre viac informácií o podujatí kliknite na stránku www.cyklopretekykosice.sk alebo sledujte facebook (www.facebook.com/cyklopretekykosice ) aby Vám nič podstatné neušlo....

 

Program:

 

Piatok, 31.08.2018

  • 18:00 – 21:00 prezentácia + fotenie pri velkom historickom plagáte  + premietanie záberov z minulých ročníkov vo FamilyGym Oaza ( Kustrová 5. Košice )

Sobota, 1.09.2018

  • 07:00 začiatok prezentácie v čajovni Jahodná
  • 10:00 spoločný štart 80km a 50km
  • 11:30 spoločný štart 20km, Family, elektrobike
  • 13:00 štart detských pretekov ŠKODA Junior Race
  • 16:00 vyhlásenie víťazov Majstrovstiev SR v MTB Maratóne
  • 16:30 vyhlasovanie prémií a víťazov 15.MTB singletrack maratónu

Nedeľa, 2.09.2018

  • 9:00 - KECY Singletrack TOUR
    organizovaný výjazd inštruktormi KECY- Košické cyklotraily, po najkrajších singloch a cyklotrailoch v okolí Košíc.

 

Autor: Iveta Dupkala

Diskusia