ŠKODA HORAL MTB MARATÓN a HORAL JUNIOR už 13. a 14. augusta - bikepoint.sk

ŠKODA HORAL MTB MARATÓN a HORAL JUNIOR už 13. a 14. augusta

vložené 14. 07. 2022 o 08:59

ŠKODA HORAL MTB MARATÓN a HORAL JUNIOR už 13. a 14. augusta

HORAL vo Svite oslavuje už svije 23. narodeniny. Napriek tomu, že organizátori prostredníctvom sociálnych sietí avizovali problémy so získaním príslušných povolení, nakoniec sa veci podarili a obidve obľúbené cyklistické podujatia sa budú konať. Síce s istými obmedzeniami, ale chuť a odhodlanie nakoniec zvíťazili a preteky HORAL budú a tešíme sa na všetkých nadšencov cyklistiky.

Obmedzenia budú spočívať v tom, že trasy nebudú lokalizované v oblasti NAPANTu. Cyklisti sa teda tentokrát nedostanú na Smrečinské sedlo, Kráľovu hoľu a ani na Panskú hoľu. Najdlhšia trasa HORAL KREJZI bude pripravená ako dvojokruhová, pričom každý okruh bude mať 51 km a bude viesť po kopcoch Kozích chrbtov. Novinkou bude náročné stúpanie do sedla Tabličky a najťažším kopcom bude 10 km dlhé stúpanie do sedla Madejovo vo výške 1400 m.n.m.

Preteky ŠKODA HORAL MTB MARATÓN sa budú konať v tradičnom termíne druhej augustovej soboty, teda 13. augusta 2022. Štart a cieľ bude situovaný do areálu Koliba. Účastníci si budú môcť vybrať z nasledujúcich trás:

 

HORAL KREJZI                                 štart o 08:00, dĺžka 102 km, celkové prevýšenie 3 262 m.

HORAL LEJZI,                                  štart o 09:00, 60 km, 1 925 m.

HORAL SENZI eBIKE                        štart o  09:30, 47 km, 1 600 m.

HORAL SENZI                                  štart o  09:45, 47 km, 1 600 m.

HORAL ÍZI                                       štart o 10:00, 32 km, 1 000 m.

HORAL DEJZI (ŠKODA Family)           štart o 11:00, 17 km, 300 m.

 

Posledná menovaná trasa je určená pre rodinné tímy, ktoré pozostávajú z rodiča + minimálne jedného dieťaťa vo veku do 14 rokov (nemusia byť v príbuzenskom vzťahu). V posledných rokoch je táto kategória veľmi obľúbená a dospelí spolu s deťmi na nej radi trávia príjemnú športovú sobotu.V areáli pretekov pri Kolibe budú situované prezentačné a predajné stánky firiem z cyklo oblasti, atrakcie pre deti aj dospelých v ŠKODA mestečku, ale aj rôzne stánky s občerstvením..

Všetký informácie a propozície najdete TU

HORAL JUNIOR

Cyklistické preteky určené pre deti všetkých vekových kategórií sa budú konať pod patronátom mesta Svit a primátorky mesta. Deti budú pretekať hneď nasledujúci deň po “veľkom” Horalovi, čiže v nedeľu 14. 8. 2022, opäť pri Kolibe. Okruhy rôznych dĺžok podľa vekových kategórií budú vytýčené v parku medzi riekou Poprad a cintorínom. Najstarší 15-roční cyklisti si však budú môcť vyskúšať aj skutočný MTB terén v lese nad Kolibou. Najmladšia kategória (deti vo veku do 4 rokov) bude štartovať o 10:00 hod. pri evanjelickom kostole a ich trasa bude viesť iba po asfaltovej ceste smerom ku Kolibe. Ostatné kategórie budú nasledovať postupne podľa ukončovania predchádzajúcich kategórií.

Autor: Luboš Dupkala

Diskusia