ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy - Levoča 2019 - bikepoint.sk

ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy - Levoča 2019

vložené 21. 05. 2019 o 09:44

ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy - Levoča 2019

prinesie nové trasy už tento víkend

 

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 pokračuje v zelenom prístupe: plasty nahradia ekologické a prírodné materiály

MTB maratón Levočské vrchy - Levoča 2019 prinesie trate pre profesionálov aj začiatočníkov, chýbať nebude horská prémia

Verní bajkeri môžu vyhrať automobil ŠKODA FABIA COMBI s cyklo výbavou

Bratislava 20. máj 2019 – Šiesty ročník pretekov ŠKODA BIKE OPEN TOUR pokračuje tretím pretekom ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy - Levoča 2019 už túto sobotu, 25. mája, v Resorte Levočská Dolina. Prinesie štyri rôzne trasy a množstvo kategórií, vrátane kategórie e-bike. Organizátori aj počas týchto pretekov myslia ekologicky, plastové riady či tašky tak nahradia taniere, príbory a vrecká z prírodných materiálov. Rodiny s deťmi sa môžu zapojiť v novej kategórii ŠKODA Family, vďaka ktorej si aj tí najmladší pretekári naplno užijú atmosféru profesionálneho podujatia. Súťažiaci, ktorí sa zúčastnia aspoň štyroch pretekov série, budú mať zároveň možnosť vyhrať automobil ŠKODA FABIA COMBI.

Zelenší v praxi

Jedným z najväčších potešení pretekov ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 je pohyb v nádhernej prírode. Aby bola ekologická stopa pretekov čo najnižšia, organizátori zvolili zelenší prístup počas celého priebehu série. Na všetkých podujatiach plasty nahradia ekologické či prírodné materiály všade tam, kde to bude možné. Odstráni sa tak väčšina jednorazových pohárov, príborov či tanierov. Rovnako nahradia igelitové štartovacie tašky textilné vaky, letáky budú vytlačené na recyklovanom papieri a pribudne viac recyklačných nádob na odpad. Po každom podujatí organizátor zabezpečí čistenie celej trate a okolia. Všetci tak môžu prispieť k tomu, aby bol pobyt v prírode pre športovcov príjemný aj v ďalších rokoch.

 

Krok smerom k prírode ide aj na týchto pretekoch ruka v ruke s našou stratégiou trvalej udržateľnosti GreenFuture. V rámci našich vozidiel dokážeme zrecyklovať 85 % z ich hmotnosti, teraz chceme prispieť k znižovaniu množstva odpadu aj na ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019. Verím, že pretekári aj fanúšikovia privítajú zmeny, ktoré budú znamenať menej plastu počas pretekov," uviedol Marek Růžička, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

 

Servis pre bajkerov a zábava pre fanúšikov

Od minulého roka sa organizátori starajú aj o zvýšený komfort pretekárov. V cieli tak na nich bude čakať cykloumyváreň, sprchy a úschovňa bicyklov. Pre návštevníkov pretekov sú pripravené stánky s občerstvením, fun zóna pre deti a množstvo sprievodných akcií. Organizátori sľubujú všetkým účastníkom pretekov a fanúšikom ešte viac zábavy, než si užili v predchádzajúcich ročníkoch.

Trasy pre profesionálov aj začiatočníkov a horská prémia

Počas pretekov ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy - Levoča 2019 čaká na bajkerov 72,2 km dlhá trať s prevýšením 1 994 metrov, stredná trať v dĺžke 47,6 km s prevýšením 1 080 metrov a krátka trať dlhá 25,1 km s prevýšením 515 metrov. Kategória ŠKODA Family v dĺžke 8 km s prevýšením 100 metrov je pripravená pre rodiny s deťmi. Aj začínajúci bajkeri tak budú môcť súťažiť ako ozajstní pretekári so svojim štartovým číslom, na skutočnej pretekárskej trase a v profesionálnych podmienkach. Na dlhej trati je zároveň vypísaná horská prémia o pohár Františka Kotrádyho. Prvý muž a prvá žena, ktorí zdolajú 72,2 km dlhú trať tak získajú jedinečný pohár.

 

Štart pretekov

Preteky odštartujú podľa dĺžky tratí. O 9:00 vyštartujú účastníci dlhej trate, o 10:00 pretekári strednej trate a o 10:30 začnú preteky na krátkej trati. Účastníci pretekov na rodinnej trati ŠKODA Family odštartujú o 10:40. Na trase je pripravené občerstvenie podľa jednotlivých kategórií a následné spoločné občerstvenie v cieli.

ŠKODA FABIA COMBI pre verných účastníkov

Každý účastník týchto pretekov bude zaradený do tomboly, ktorej žrebovanie sa uskutoční ihneď po vyhodnotení pretekov. Cenou je cestný bicykel ŠKODA Road. Zároveň, tí bajkeri, ktorí sa zúčastnia najmenej na štyroch pretekoch série, budú zaradení do záverečnej tomboly celej série. Jeden  z nich sa tak bude môcť odviezť na novej ŠKODA FABIA COMBI so skvelou výbavou na cyklistické výlety.

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 – prestížne preteky pre všetkých

Seriál ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa počas svojej existencie vypracoval na prestížne a najvýznamnejšie preteky pre MTB bajkerov z radov profesionálov, amatérov i hoby cyklistov na Slovensku. ŠKODA BIKE OPEN TOUR  2019 v tomto roku pozostáva z piatich pretekov na území Slovenskej republiky, ktoré sa konajú od apríla do augusta. Podujatia sú otvorené pre všetkých fanúšikov horskej cyklistiky – prihlásiť sa tak môžu nielen profesionálni cyklisti a amatéri, ale aj hoby bajkeri. Sú zároveň pripravené tak, aby ponúkli možnosť zapojiť sa naozaj všetkým, preto sú k dispozícii  rôzne vekové a výkonnostné kategórie.

 

O tom, že ŠKODA BIKE OPEN TOUR je naozaj pre všetkých svedčí nielen 5 000 pretekárov z 24 krajín v minulom roku, ale aj vek pretekárov. Najmladším účastníkom v roku 2018 bol totiž iba 6-ročný Richard z Bratislavy a najstarším 78-ročný Alojz Ďurčanský.

Podrobnejšie informácie o ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 nájdu fanúšikovia horskej cyklistiky na stránke https://www.welovecycling.com/sk/sbot/.

Kalendár podujatí ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019

13. 4. 2019

ŠKODA Svätojurský MTB maratón

4. 5. 2019

ŠKODA Vlko Hron MTB

25. 5. 2019

ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy - Levoča

15. 6. 2019

ŠKODA MTB maratón Rajecké Teplice

10. 8. 2019

ŠKODA HORAL MTB maratón

Pre ďalšie informácie, prosím, kontaktujte:

Lenka Kalafut Lendacká, PR manager, ŠKODA AUTO Slovensko s.r.o.

T +421 904 701 339

Diskusia