11. etapa Tour de France 2019 - bikepoint.sk

11. etapa Tour de France 2019

vložené 17. 07. 2019 o 19:42

Prvý deň voľna využili cyklisti na oddych. Tímy BORA - handsgrohe a Deceuninck - Quick-Step sponzorované americkým výrobcom bicyklov s "veľkým S" v logu si vyskúšali nové cestné elektrobicykle Turbo Creo SL. PETER SAGAN spolu s tímom sa na nich presunuli na kávičku do kaviarne, odkiaľ pokračovali ďalej už na svojich bicykloch.

Pred príchodom do Pyrenejí, čakala dnes na cyklistov najľahšia etapa dlhá 167 kilometrov, so začiatkom v Albi a cieľom v Toulouse. Rovinatá jedenásta etapa obsahovala len dve hodnotené stúpania. Pre špurtérov to bola jedna z posledných príležitosti, na dlhšiu dobu, na víťazstvo.

Do úniku dňa sa hneď po štarte dostala štvorica cyklistov, kontrolovaná špurtéskými tímami. Posledného cyklistu dostihol pelotón päť kilometrov pred cieľom.

O víťazovi rozhodol nakoniec špurt. Ako prvý prešiel cieľom o centimetre pred druhým Austrálčan Caleb Ewan (Lotto Soudal). Druhý bol Holanďan Dylan Groenewegen (Team Jumbo - Visma). Tretí skončil Talian Elia Viviani (Deceuninck - Quick-Step). PETER SAGAN (BORA - handsgrohe) obsadil štvrte miesto.

Caleb Ewan získal prvé etapové víťazstvo na Tour de France. Priebežným lídrom zostal Francúz Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step). PETER SAGAN má pred druhým Eliom Vivianim v bodovacej súťaži už náskok 73. bodov.

 

 

Priebežné poradie po 11. etape:

1. Julian Alaphilippe.....Deceuninck - Quick-Step.....47:18:41

2. Geraint Thomas.....Team Ineos.....+0:01:12

3. Egan Bernal.....Team Ineos.....+0:01:16

40. PETER SAGAN.....BORA - hansgrohe.....+0:25:04

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia