5. etapa Tour de France 2019 - bikepoint.sk

5. etapa Tour de France 2019

vložené 10. 07. 2019 o 19:07

Dnes bola na programe prvá kopcovitá etapa počas ktorej nastúpali cyklisti 2267 metrov. Piata etapa Tour de France začínala prvý krát v histórii v Saint-Dié-Vosges a končila v meste Colmar. Počas 175. kilometrov musel pelotón zdolať štyri kategorizované stúpania. Najskôr čakalo stúpanie tretej kategórie, nasledovali dve dvojky a posledné stúpanie bolo tretej kategórie s vrcholom devätnásť kilometrov pred cieľom. Záverečných desať kilometrov viedlo po rovine.

Cyklisti v úniku dnes nemali šancu, pelotón si strážil odstupy. Na treťom stúpaní začali z pelotónu postupne odpadávať čistokrvný špurtéri, keď nestačili vysokému tempu, o ktoré sa hlavne staral Team Sunweb.

O víťazstvo sa napokon bojovalo v špurte. Prvé etapové víťazstvo na 106. ročníku Tour de France suverénne získal slovenský cyklista PETER SAGAN (BORA - hansgrohe). Druhý skončil Belgičan Wout Van Aert (Team Jumbo - Visma), tretí Talian Matteo Trentin (Mitchelton - Scott).

PETER SAGAN získal na Tour de France už dvanáste etapové víťazstvo a navýšil svoj náskok v bodovacej súťaži. Pred druhým Austrálčanom Michaelom Matthewsom (Team Sunweb) má náskok 47 bodov.

Žltý dres, maillot jaune, naďalej vlastní domáci cyklista Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step).

 

 

Priebežné poradie po 5. etape:

1. Julian Alaphilippe.....Deceuninck - Quick-Step.....18:44:12

2. Wout Van Aert.....Team Jumbo - Visma.....+0:00:14

3. Steven Kruijswijk.....Team Jumbo - Visma.....+0:00:25

9. PETER SAGAN.....BORA - hansgrohe.....+0:00:50

 

Autor: Milan Majtán

Diskusia